Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ
Σηκώνει... τα χέρια ψηλά για το πετρέλαιο

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Κολυμβητήριο των Χανίων για την οποία όχι μόνο δε φαίνεται λύση στον ορίζοντα, αλλά, αντίθετα, κάθε μέρα γίνεται και χειρότερη, καθώς και οι ευθύνες της Πολιτείας αποτυπώνονται για μια ακόμη φορά σε σχετική ανακοίνωση του ΝΟ Χανίων. Σε αυτήν γίνεται λόγος για αδυναμία του σωματείου να συνεχίσει να πληρώνει το ίδιο το πετρέλαιο, προκειμένου να μένει ανοικτό το κολυμβητήριο, αφού όπως αποκαλύπτεται η διοίκηση του ΕΑΚ ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να προβεί σε καμία δαπάνη λόγω λήξης της θητείας της (23 Δεκέμβρη 2012). Ωστόσο, ο ΝΟΧ στην ανακοίνωσή του επικαλείται δηλώσεις των υπουργών Ι. Ιωαννίδη και Μ. Βολουδάκη ότι η διοίκηση μπορεί να εκτελεί όλες τις υποχρεώσεις μέχρι τον ορισμό της νέας.

«Ωστόσο, τα γεγονότα στην πόλη μας διαψεύδουν τους υπουργούς. Ετσι, μια υποδομή που ανήκει στο Δημόσιο, το Κολυμβητήριο Χανίων, στηρίζεται από τις 22 Δεκέμβρη 2012 με πετρέλαιο που αγοράζει το αθλητικό σωματείο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που είναι χρήστης του χώρου. Συγκεκριμένα, από τις 22 Δεκέμβρη 2012 έως σήμερα (σ.σ. χτες) 28 Ιανουαρίου 2013 το δημόσιο που εκπροσωπείται από το ΕΑΚ Χανίων έχει προμηθευτεί μόνο 3 τόνους πετρελαίου για τις ανάγκες θέρμανσης των 2 κολυμβητικών δεξαμενών, ενώ το Σωματείο έχει προμηθευτεί 12 τόνους και έχει λάβει ως δωρεά επιπλέον 3,5 τόνους. Δηλαδή, ουσιαστικά ένα αθλητικό σωματείο στηρίζει τη λειτουργία μιας υποδομής του δημοσίου με δικά του έξοδα και δικές του ενέργειες πάνω από ένα μήνα. Τα χρήματα που ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων έχει χρεωθεί μέχρι σήμερα ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ. Ωστόσο, αν ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων δε στήριζε την ανωτέρω υποδομή και με δεδομένο ότι η πισίνα 50μ. είναι ήδη κλειστή από τον Οκτώβρη του 2012, τα Χανιά δε θα διέθεταν καμία αθλητική πισίνα από τις 22 Δεκέμβρη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΓΛΥΦΑΔΑ: Αντιδράσεις για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου

Αντιδράσεις έχει δημιουργήσει η απόφαση των διοικούντων του ΑΝΟ Γλυφάδας να βάλουν λουκέτο στο κολυμβητήριο της περιοχής από χτες, με αιτία όπως αυτή αναφέρεται στη σελίδα του σωματείου σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης «την τεράστια αύξηση του κόστους λειτουργίας, αλλά και την απροθυμία πολύ μεγάλου αριθμού γονέων ήταν έντονη, αφού υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να κλείνει το κολυμβητήριο λόγω κάποιων οφειλών και απαιτούν την επαναλειτουργία του το συντομότερο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ