Πέμπτη 31 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
«Πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα»

Πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 20 του Φλεβάρη ενάντια στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης

«Τα νέα φορολογικά μέτρα φέρνουν νέα λουκέτα. Αντιστεκόμαστε στην εξόντωσή μας», υπογραμμίζει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ, καλώντας σε πανελλαδική κινητοποίηση για το φορολογικό, την Τετάρτη 20 του Φλεβάρη. Στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει:

«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Μικροί Εμποροι - Αυτοκινητιστές.

Νέα, αβάσταχτα φορολογικά βάρη ρίχνει στην πλάτη μας η τρικομματική κυβέρνηση. Την ώρα, που η οικονομική κρίση μας έχει γονατίσει, που ακόμα δεν καταφέραμε να πληρώσουμε τα προηγούμενα χαράτσια που πέφτουν βροχή. Σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι μένουν ανασφάλιστοι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ. Ερχεται η κυβέρνηση να μας αποτελειώσει με το νέο φορολογικό νόμο. Με συνοπτικές διαδικασίες επιβάλλονται:

  • Κατάργηση κάθε αφορολογήτου ποσού.
  • 26% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.
  • Τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ (1.000 για τις εταιρείες), από 500 του προηγούμενου νόμου.

Τι μας επιβάλλουν τα νέα μέτρα;

Οποιος δηλώσει εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, πρέπει να πληρώσει φόρο που φτάνει ακόμα και τα 3.250 ευρώ, και αν πληρώσει και τον ΟΑΕΕ, για να έχει περίθαλψη και σύνταξη, του μένουν το πολύ 1.669 ευρώ το χρόνο ή 139 ευρώ το μήνα. Αν έχει προσωπική εταιρεία, του μένουν 1.169 ευρώ το χρόνο ή 97ευρω το μήνα. Αυτά τα ψίχουλα θα αφήσει η κυβέρνηση στο 60% των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουν τέτοια εισοδήματα. Και από αυτά θα μας υποχρεώσει να πληρώσουμε και τα υπόλοιπα χαράτσια που επιβάλλει.

ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ; ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ;

Αυτά που ληστεύει η κυβέρνηση με τη φορολογία από τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τα μοιράζει απλόχερα στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια. Γι αυτό:

  • Ο αυτοαπασχολούμενος που δηλώνει 10.000 ευρώ, θα πληρώσει 225% περισσότερο φόρο και ο επιχειρηματίας με 100.000 ευρώ κέρδη 8,4% λιγότερο, σε σχέση με πέρυσι.

Να, ποιοι φορτώνονται τα βάρη της οικονομικής κρίσης.

  • Ο αυτοαπασχολούμενος των 20.000 ευρώ, πληρώνει 81% περισσότερο φόρο από το μέτοχο μιας ανώνυμης εταιρείας με τα ίδια κέρδη.

Να, ποιους επιχειρηματίες θεωρεί «ανταγωνιστικούς» η κυβέρνηση.

  • Οι μικροεπιχειρήσεις τσακίζονται φορολογικά και οι ανώνυμες εταιρείες απολαμβάνουν επιπλέον φοροαπαλλαγές πάνω από 30%.

Αυτές είναι οι «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις, που θα συμβάλουν στην «ανάπτυξη» σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τώρα αποκαλύπτεται πιο καθαρά, πού στόχευε η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των αυτοαπασχολούμενων με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή των «ελευθέρων επαγγελματιών», από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ποιος είναι, τελικά, «φοροφυγάς», ο αυτοαπασχολούμενος που τον τσακίζει η Εφορία ή ο μεγαλοεπιχειρηματίας που οι νόμοι φτιάχνονται στα μέτρα του;

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε, Επαγγελματία - Βιοτέχνη - Μικρέμπορα - Αυτοκινητιστή.

Δεκάδες χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο το προηγούμενο διάστημα. Ο νέος φορολογικός νόμος, είναι ένας κρίκος μόνο, από τη μακριά αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων, όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή και τόσα άλλα, που εφαρμόζονται με μεγάλη ταχύτητα τα τελευταία χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κυβέρνηση, επιδιώκουν να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικροεπιχειρήσεων. Διευκολύνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια να αρπάξουν τη δουλειά σου. Η οικονομική κρίση είναι το πρόσχημα, όχι η αιτία, για την επιτάχυνση όλων αυτών των αναδιαρθρώσεων, που έχουν στα συρτάρια τους, από την εποχή της συμφωνίας του Μάαστριχτ.

Σε έχουν προγραμμένο.

Σε σπρώχνουν στην ανεργία.

Σου φορτώνουν τα βάρη της κρίσης των μονοπωλίων.

Αυτά εννοούν όταν σε βομβαρδίζουν με τα «κάλπικα τα λόγια τα μεγάλα», για τη δήθεν σωτηρία της πατρίδας.

Λένε ψέματα, όλα τα κόμματα που στηρίζουν τη Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλίων προστατεύουν είτε το παραδέχονται είτε όχι. Αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι τα αποτελέσματα της «αειφόρου ανάπτυξης» και του ευρωμονόδρομου, είναι οι πικροί καρποί της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, υποκρίνονται ότι διαφωνούν, αλλά αποφεύγουν «σαν το διάολο το λιβάνι» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Διαμαρτύρονται ότι τα μέτρα δεν είναι αναπτυξιακά και στην πράξη νομιμοποιούν πολιτικά, την κυβερνητική πολιτική. Γι' αυτό τρέχουν στους «κοινωνικούς διαλόγους» κάθε τόσο. Ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να σώσουν ό,τι είναι δυνατόν, για να δικαιολογήσουν τη συμβιβαστική στάση τους.

Σε εξαπατούν, θέλουν να σε αποκοιμίσουν.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - Μικροί Εμποροι - Αυτοκινητιστές.

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και μονοπώλια είναι αδίστακτοι.

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν βρουν μπροστά τους ένα οργανωμένο, αποφασισμένο λαϊκό κίνημα. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την καταδίκη μας, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δε θα πτωχεύσουμε εμείς, για να σωθούν τα χρέη του μεγάλου κεφαλαίου. Δε μας φοβίζει η κινδυνολογία για την εκταμίευση, της κάθε δόσης. Τα έχουμε ξανακούσει. Οι ίδιοι που λένε αυτά, μας οδηγούν στην καταστροφή. Μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και οφείλουμε ενωμένοι να αντισταθούμε.

Ενας, μόνο, δρόμος έχει προοπτική.

  • Να συσπειρωθούμε στα σωματεία, με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ.
  • Να εντείνουμε τους αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, για την ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Για μια εξουσία στα χέρια του λαού και όχι των υπάλληλων του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Για μια οικονομία με στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Να τους δώσουμε την κατάλληλη απάντηση.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ