Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Μάχη του Στάλινγκραντ

Εως τις 13 Φλεβάρη, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, παρουσιάζεται από την «New Star» η σοβιετική ταινία «Η Μάχη του Στάλινγκραντ», που γυρίστηκε, το 1949 από τον Βλαντιμίρ Πετρόφ. Η ταινία έχει δύο μέρη και προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο «Τιτάνια»: 8 μ.μ. το πρώτο μέρος («Ούτε βήμα πίσω»), 9.45 μ.μ. το δεύτερο μέρος («Η Νίκη»).

«Δεν υπάρχει γη για εμάς πέρα από το Βόλγα»! Αυτός ήταν ο όρκος που έδωσαν οι υπερασπιστές του Στάλινγκραντ, της πόλης που δεσπόζει στο μεγαλύτερο ποτάμι της Ευρώπης, όπου έλαβε χώρα μία από τις συγκλονιστικότερες επιχειρήσεις, όχι μόνο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, αλλά και του Β' Παγκόσμιου Πολέμου γενικά.

Το καλοκαίρι του 1942, τα γερμανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στο Νότιο Τομέα του Ανατολικού Μετώπου. Διακηρυγμένος στόχος των γερμανικών στρατευμάτων ήταν η συντριβή της σοβιετικής αντίστασης και η κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους των βασικών στρατιωτικών και οικονομικών κέντρων της ΕΣΣΔ. Ολα αυτά κατέληξαν σε μια ηχηρότατη και σημαντικότατη συντριβή της φασιστικής φονικής «μηχανής». Δύο ταινίες ντοκουμέντα που κανείς δεν πρέπει να χάσει (κουπόνι προσφοράς -και οι δυο ταινίες με 5 ευρώ- διατίθεται από την εφημερίδα μας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ