Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΑμεΑ
«Πραξικοπηματική» νοθεία των αποτελεσμάτων

Οσοι στηρίζουν τους επιχειρηματίες και την κυβέρνηση δε θα υπερασπιστούν τις ανάγκες των αναπήρων, καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 8ο Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, με την ψηφοφορία των αντιπροσώπων για ανάδειξη του νέου Γενικού Συμβουλίου. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καταγγέλλει πως στο Συνέδριο κυριάρχησαν η βία και νοθεία, η τακτική «φίμωσης κάθε αγωνιστικής φωνής, που τους καταγγέλλει, που τους αποκαλύπτει, που τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων των αναπήρων και όχι των εταιρειών που εκείνοι πιστά υπηρετούν».

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ «ακύρωσε το ψηφοδέλτιο της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης ΑμεΑ (ΕΣΚ ΑμεΑ) τοποθετώντας τους 8 υποψηφίους της ΕΣΚ ΑμεΑ - Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ με "το έτσι θέλω" στο Ενιαίο ψηφοδέλτιο παρά την έγγραφη δήλωσή τους, όπου απαιτούσαν να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες της ΕΣΑμεΑ μόνο μέσα από το Συνδυασμό της ΕΣΚ ΑμεΑ». Μάλιστα, «ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και το Προεδρείο απαγόρευσαν στο σώμα του συνεδρίου να τοποθετηθεί και να αποφασίσει όπως ζήτησαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ ΑμεΑ». Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα ψηφοδέλτια της ΕΣΚ ΑμεΑ κι επιπλέον απαγόρευσαν από τους αντιπροσώπους της παράταξης να είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι και να παραβρεθούν στην καταμέτρηση!

Επίσης, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ΕΣΑμεΑ απουσιάζει ο αριθμός των ψηφισάντων, των έγκυρων και των άκυρων ψηφοδελτίων και αναφέρεται μόνο η σταυροδοσία.

Η ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει πως «πάνω από 200 σύνεδροι στους 720 προέρχονται από ανύπαρκτες εκλογές, ενώ στην πλειοψηφία των σωματείων εγγράφουν τον "οποιονδήποτε δηλώσει ανάπηρος". Οπου παραμένει ο θεσμός των εκλογών γίνονται με πλειοψηφικά εκλογικά συστήματα, που ουσιαστικά αλλοιώνουν τη βούληση των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, των γονέων και κηδεμόνων. Τέτοιες λογικές και πρακτικές είναι έξω και μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και φυσικά δεν έχει στόχους διεκδίκησης και αγώνα μπροστά στα τρομακτικά προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά».

Τέλος, καλεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να «κατανοήσουν ότι κινδυνεύουν όσο ακολουθούν αυτές τις ηγεσίες που ζουν και αναπνέουν για τα κέρδη των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, για την εξαργύρωση της αξιοπρέπειας και των αναγκών των αναπήρων σε παχυλά κέρδη για αυτούς και τα αφεντικά τους. Μην περιμένετε από αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, που όλο το προηγούμενο διάστημα μας αποπροσανατόλιζαν και μας εφησύχαζαν, να οργανώσουν την αντίσταση την αντεπίθεση. Δεν θα το κάνουν γιατί έχουν ξεκάθαρο τα συμφέροντα ποιων εξυπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ