Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράδοση του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματίες

Συζήτηση χτες με αφορμή το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ για τις παραλίες της Αττικής
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ για τις παραλίες της Αττικής
Η αγωνία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρού, και δημάρχων του παραλιακού μετώπου να συμμετέχει η Τοπική Διοίκηση στο μεγάλο φαγοπότι που στήνει η κυβέρνηση στην περιοχή, κυριάρχησε στο χτεσινό περιφερειακό συμβούλιο οπότε και συζητήθηκε το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά, ο περιφερειάρχης αφού υπεραμύνθηκε του ξεπουλήματος, με «fast track» διαδικασίες, του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο, πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου φορέα Διαχείρισης παραλιακού μετώπου με τη συμμετοχή της Τοπικής Διοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η συντριπτική πλειοψηφία δημάρχων ή εκπροσώπων του παραλιακού μετώπου που χαιρέτισαν την εισήγηση του Σγουρού, επιβεβαιώνοντας έτσι το ρόλο τους που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα. Τη χτεσινή συζήτηση «διάνθισε»... η παρέλαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. η παράταξη του οποίου έφερε το θέμα για συζήτηση) οι οποίοι έκαναν μεν λόγο για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία χωρίς όμως να αποκηρύσσουν τις «Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα» (ΣΔΙΤ) που το κόμμα τους αποδέχεται και οι οποίες αποτελούν το βασικό εργαλείο για το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου και γενικά του φυσικού πλούτου της χώρας.

Στην τοποθέτησή του εκ μέρους των συμβούλων του ΚΚΕ ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι κατηγορηματικά αντίθετη, αφού κατεύθυνση του νομοσχεδίου δεν είναι άλλη από το να δοθεί με συνοπτικές διαδικασίες το παραλιακό μέτωπο της Αττικής στο μεγάλο κεφάλαιο για κερδοσκοπικές δραστηριότητες. Η ανάπτυξη, που όλοι σας ορκίζεστε σε αυτή, θα είναι για το κεφάλαιο και όχι για τους εργαζόμενους. Οι διαδικασίες με τις οποίες ξεπουλιέται το παραλιακό μέτωπο είναι απαράδεκτες χωρίς κανέναν έλεγχο και προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μεγάλες μονοπωλιακές εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην περιοχή θα εκτοπίσουν όσους έχουν κάποιο μαγαζάκι σήμερα και ζουν την οικογένειά τους. Θα έχουν εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, με μισθούς πείνας. Εξάλλου, αυτό το εργασιακό καθεστώς (η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, η κατάργηση Κυριακής και αργίας, απελευθέρωση ωραρίου κ.ά.) προωθείται για όλους. Αλλωστε, τα παραπάνω είναι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην ξένη και ντόπια πλουτοκρατία».

Καταλήγοντας τόνισε ότι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ μένουν αμετακίνητοι ώστε:

  • Η περιοχή να απελευθερωθεί από τις καταπατήσεις που έχουν γίνει.
  • Να δημιουργηθεί μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό και το Δέλτα Φαλήρου που να μπορούν να το χαίρονται οι εργαζόμενοι χωρίς να πληρώνουν.
  • Να μην υπάρχει περιθώριο για εμπορική εκμετάλλευση από κανέναν (ιδιώτες, Δήμοι κ.ά.) οι δαπάνες για την κατασκευή και τη σωτηρία των υποδομών να δίνονται από το κράτος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ