Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Μαζική «αγωνιστική» εκδήλωση

Μαζικότατη ήταν η συμμετοχή των αγωνιστών και αγωνιστριών της ΕΑ και του ΔΣΕ, των φίλων και απογόνων στη χρονιάτικη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Μαζικότατη ήταν η συμμετοχή των αγωνιστών και αγωνιστριών της ΕΑ και του ΔΣΕ, των φίλων και απογόνων στη χρονιάτικη συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Σάββατο 2 Φλεβάρη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η χρονιάτικη συνεστίαση -εκδήλωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Στην εκδήλωση, όπου παραβρέθηκε και ο σ. Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο χώρος κατακλύστηκε από αγωνιστές και αγωνίστριες της ΕΑ και του ΔΣΕ, απογόνους και φίλους -ανάμεσά τους και πολλά παιδιά επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων. Συμμετείχαν, βεβαίως, εκπρόσωποι άλλων μαζικών φορέων (ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ Γρηγόρης Ριζόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967 -1974 Νίκος Τριανταφύλλου, ΠΕΑΦΕ κλπ). Καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους ο Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρ. Τσιντζιλώνης, ευχήθηκε μια καλή αγωνιστική χρονιά για όλο τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές ΕΕ -κυβέρνησης. Θύμισε πως, φέτος, για την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ είναι Συνεδριακή χρονιά -πραγματοποιείται στο τέλος του χρόνου το 13ο Συνέδριο της οργάνωσης- και κάλεσε τους αγωνιστές και τους φίλους της Αντίστασης να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία του Συνεδρίου συμμετέχοντας στις εκλογοαπολογιστικές - προσυνεδριακές διαδικασίες στα κατά τόπους Παραρτήματα σε όλη τη χώρα. Ενώ κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά και στις λαϊκές κινητοποιήσεις πλάι στο ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα και στις Αντιστασιακές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από τα κεντρικά και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και ένα ενδιαφέρον βίντεο που αναφερόταν στο σύστημα πλήρους και αναβαθμισμένης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που απολάμβαναν όλοι, ανεξαιρέτως, οι πολίτες της πρώην ΕΣΣΔ, κάτι που βίωσαν και οι πρώην πολιτικοί πρόσφυγες και τα παιδιά τους που φιλοξενήθηκαν και σπούδασαν και εργάστηκαν εκεί μέχρι τον επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ