Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τέρμα πια στην κοροϊδία»

Σφυρίχτρες, ευρηματικά πλακάτ, πανό, ντουντούκες και συνθήματα έδωσαν μια διαφορετική «νότα» χτες το μεσημέρι έξω από το ΥΠΠΟ, όπου συγκεντρώθηκαν οι έκτακτοι συμβασιούχοι του υπουργείου, απαιτώντας οριστική λύση στη μακροχρόνια εργασιακή «ομηρία» τους.

Η συγκέντρωση και η παράλληλη, χτεσινή στάση εργασίας (12μ.-3μ.μ.), ήταν η πρώτη απάντηση των χιλιάδων συμβασιούχων του ΥΠΠΟ στην εξαίρεσή τους από τον Ν. 2839/2000 που σημαίνει ή άμεση απόλυση πλήθους εξειδικευμένων, έμπειρων και απαραίτητων, στα έργα του υπουργείου, επιστημόνων, ή συνέχιση της «ομηρίας» τους, που για πολλούς αποτελεί μακρόχρονη θλιβερή πραγματικότητα.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και πολλοί που πλησιάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης και δε γνωρίζουν αν θα πάρουν τελικά σύνταξη. Εντονα ανησυχούν και οι νεότεροι, λόγω της κυβερνητικής επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα, που σε συνδυασμό με τις «ρευστές» εργασιακές σχέσεις δημιουργούν εκρηκτικό «κοκτέιλ» ανασφάλειας. Οι συμβασιούχοι σημειώνουν ότι είναι «στο χέρι» της ηγεσίας του ΥΠΠΟ να λύσει το πρόβλημα, αλλά το υπουργείο προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, αφού μέχρι σήμερα δεν απαντά στο αίτημά τους. Να σημειωθεί ότι στο διάστημα από τη λήξη μιας σύμβασης μέχρι την ανανέωσή της (οπότε οι εργαζόμενοι θεωρούνται απολυμένοι) πολλοί συμβασιούχοι εξακολουθούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες αμισθί.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και χτες ο Ευ. Βενιζέλος στη συνάντησή του με τη διοίκηση του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, αφού, στο αίτημα για ειδική ρύθμιση με το νόμο για τους συμβασιούχους, απάντησε «δεν είναι εφικτό»!

Η άρνηση του ΥΠΠΟ να δώσει λύση έγινε δεκτή με συνθήματα όπως «ήρθε η ώρα για τις λύσεις, εδώ και τώρα μονιμοποιήσεις», «οι ανασκαφές και τα μνημεία θέλουν εργαζόμενους με εμπειρία», «Τέρμα πια στην κοροϊδία, όχι άλλη ομηρία», «είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι» κ.ά.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη με ανοιχτή γενική συνέλευση έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο και συγκέντρωση έξω από το ΥΠΠΟ με τη συμμετοχή συναδέλφων τους και από την επαρχία. Επίσης θα συμμετάσχουν σε όλες τις προγραμματισμένες εργατικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ