Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΕΥΔΑΠ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ
Εκοψε οριστικά το νερό σε οικογένειες ανέργων!

Κινητοποίηση χτες για να προχωρήσει άμεσα η επανασύνδεση σε 25 σπίτια. Ακόμα μία αποτράπηκε χάρη στην παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΥΔΑΠ στη Γλυφάδα πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης μετά τις μαζικές αφαιρέσεις μετρητών, δηλαδή την οριστική διακοπή νερού σε ανέργους και φτωχά νοικοκυριά που έγιναν προχτές, λόγω χρεών και προσαυξήσεων σε λογαριασμούς. Οπως έγινε γνωστό, ένας υπάλληλος προχώρησε σε περισσότερες από 25 αφαιρέσεις μετρητών στην Ηλιούπολη και η μία αποτράπηκε λόγω της έγκαιρης ειδοποίησης της Λαϊκής Επιτροπής.

Με την κινητοποίηση, τα μέλη της Επιτροπής απαίτησαν να τοποθετηθούν ξανά οι μετρητές και η διοίκηση δεσμεύτηκε να το πράξει. Παράλληλα, για τα «εμφανιζόμενα» χρέη υποβλήθηκε αίτημα διαγραφής τους, μιας και υπάρχει ολική αδυναμία ακόμα και για την τρέχουσα κατανάλωση.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης, σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως «μετά τη ΔΕΗ και τα χαράτσια έρχεται η ΕΥΔΑΠ να τιμωρήσει τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους γιατί έμειναν άνεργοι. Η απανθρωπιά του καπιταλισμού σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ οι ταμιευτήρες είναι ξεχειλισμένοι στερούν το φυσικό αγαθό από τη λαϊκή οικογένεια, γιατί πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης, να βρει διέξοδο για κέρδη το κεφάλαιο». Τέλος, τα μέλη της, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, κάλεσαν και τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ να δείξουν οργανωμένα την ταξική αλληλεγγύη και να πάρουν μέρος στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ