Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η Τέχνη «μιλά» για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Φλεβάρη

Πολύμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις γύρω από το θέμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και με γενικό τίτλο «Ο πόλεμος γεννιέται απ' την ειρήνη τους καθώς ο γιος από τη μάνα» ξεκινά τις επόμενες μέρες η ΚΝΕ. Οπως σημειώνει, «μετά τις εκδηλώσεις του προηγούμενου μήνα που είχαν σαν κεντρικό θέμα την καπιταλιστική κρίση, οι δραστηριότητες της Επιτροπής Φεστιβάλ του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ συνεχίζονται και αυτό το μήνα.

Με τίτλο ένα στίχο, "δανεισμένο" απ' το "Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου" του Μπ. Μπρεχτ, επιδιώκουμε να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες των ιμπεριαλιστικών πολέμων: Την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη και τα μονοπώλια.

Στην περιοχή μας, αυτοί οι ανταγωνισμοί, οι αντιθέσεις οξύνονται. Η διαμάχη για τους ενεργειακούς δρόμους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές εγκυμονεί κινδύνους για τους λαούς, πολεμικές συγκρούσεις, με εμπλοκή και της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, όπως και η ιστορική πείρα δείχνει, οι λαοί δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους υπέρ του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, αλλά σε κάθε χώρα να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή αντίσταση με στόχο την ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης, ως εισβολέα.

Με τη "δύναμη" της Τέχνης, θα προσπαθήσουμε να "φωτίσουμε" αυτά τα ζητήματα, στις εκδηλώσεις αυτού του μήνα».

Το πρόγραμμα
  • Θεατρικές Παραστάσεις

-- «Καληνύχτα Μαργαρίτα», του Γεράσιμου Σταύρου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης (Κώστα Βάρναλη 33). Παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Αλέκα Παΐζη», αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ την Κυριακή 24/2, στις 7 μ.μ.

-- «Θάψτε τους νεκρούς», του Ιρβινγκ Σόου, στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους). Παράσταση από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ το Σάββατο 2/3, στις 7 μ.μ.

  • Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από τη νίκη στο Στάλινγκραντ με τίτλο«Γίνεται πόλεμος λαϊκός, γίνεται ιερός πόλεμος!», στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ (λεωφόρος Ηρακλείου 145, στ. ΗΣΑΠ Περισσού), την Κυριακή 24/2, στις 8 μ.μ. Θα παρουσιαστούν μέρη από την Ογδοη Συμφωνία του Σοβιετικού συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς και αποσπάσματα από το «Χρονικό της Αντρειοσύνης» του Σοβιετικού λογοτέχνη και δημοσιογράφου Ιλία Ερεμπουργκ.
  • Μαθητικό Διήμερο για την κρίση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τίτλο«Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους», στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου 106 και Αναπαύσεως) το Σαββατοκύριακο 2 - 3/3, από τις 6.30 μ.μ. Περιλαμβάνει συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα - εκδηλώσεις - πάρτι - graffiti - παιχνίδια.
  • Προβολές ταινιών, στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252, πλ. Κολιάτσου) στις 8.30 μ.μ. Την Παρασκευή 22/2 προβάλλεται η ταινία «Η Πλεκτάνη» του Ρίντλεϊ Σκοτ και την Παρασκευή 1/3«Αποκάλυψη Τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ