Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
«Παραβατική συμπεριφορά» η κατάληψη αιθουσών!
  • Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας ζητά από τους προέδρους Τμημάτων να αναφέρουν «παραβατικές συμπεριφορές» όπως... κατάληψη αιθουσών!
  • Ανακοίνωση - καταγγελία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας ζήτησε από τους προέδρους Τμημάτων να αναφέρουν... «παραβατικές συμπεριφορές», εννοώντας και την κατάληψη αιθουσών! Συγκεκριμένα στο σχετικό έγγραφο, προς τους προέδρους των Τμημάτων, με ημερομηνία 7 Γενάρη, αναφέρει: «Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα αν έχετε διαπιστώσει στο Τμήμα/Υπηρεσία σας παραβατικές συμπεριφορές από ομάδες φοιτητών ή ομάδες εξωπανεπιστημιακών ατόμων (π.χ. κατάληψη αιθουσών)»!

Η Γραμματεία Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα και τονίζει μεταξύ άλλων πως «Προετοιμάζουν το έδαφος για το "Πανεπιστήμιο ΑΕ", που σε αυτό δεν χωράει η πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ο οργανωμένος αγώνας των φοιτητών - σπουδαστών. Κάθε τέτοια ενέργεια και κινητοποίηση θα θεωρείται "παραβατική συμπεριφορά". Θέλουν να διαμορφώσουν καθηγητές - ρουφιάνους των συμφερόντων των αφεντικών, με μόνη έγνοια τους να μη διακόπτονται από "παραβατικές συμπεριφορές" τα ερευνητικά προγράμματά τους και να τα κονομάνε από τις επιχειρήσεις.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών προειδοποιεί τον πρύτανη και κάθε φιλόδοξο εφαρμοστή του δόγματος "νόμος και τάξη", ότι θα μας βρουν απέναντί τους! Καλούμε:

  • Κανένας φοιτητής να μη φοβηθεί από την κρατική καταστολή, η οποία δείχνει το φόβο των αφεντικών απέναντι στην οργανωμένη πάλη του λαού.
  • Κανένας καθηγητής να μη γίνει χαφιές των επιχειρήσεων και του πρύτανη. Να απειθαρχήσει στην οδηγία των πρυτανικών αρχών!

Η απάντηση στο "νόμος και τάξη" του κεφαλαίου στις ζωές μας και τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ο μαζικός, ανυποχώρητος, οργανωμένος αγώνας. Στην απεργία στις 20 Φλεβάρη να νεκρώσουν τα πάντα στο πανεπιστήμιο, να μη γίνει ούτε ένα μάθημα ή εργαστήριο, ούτε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις. Να υπάρχουν μαζικά, δυναμικά μπλοκ φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα και ετών στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου με το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ