Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΘΟΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ
Κρύβουν την αιτία της κρίσης και των μέτρων

Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε για τον αποπροσανατολισμό του λαού, χτες στη Βουλή

Συνέχεια στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση περί «λάθους στον πολλαπλασιαστή» που κατά δήλωσή του έκανε το ΔΝΤ στην εφαρμογή του προγράμματος της τρόικας, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική Ερώτηση του Αλ. Τσίπρα που συζητήθηκε χτες στη Βουλή.

Η αντιπαράθεση συνιστά κοροϊδία του λαού, αφού συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες των μέτρων που τον τσακίζουν και αποκρύπτει ότι παρά τα όσα λέγονται περί «λάθους», η εφαρμογή των αντιλαϊκών προγραμμάτων θεωρούνται δεδομένα και αδιαμφισβήτητα από την τρόικα και τη συγκυβέρνηση.

Ο Α. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι από τη στιγμή που το ΔΝΤ μίλησε για «λάθος», πρόκειται για μια παραδοχή ότι το Μνημόνιο δε βγαίνει, παραγνωρίζοντας ότι στόχος του μνημονίου ήταν και παραμένει το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από πολλαπλασιαστές.

Τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης υπηρέτησαν τα προηγούμενα μνημόνια και το ίδιο γίνεται και τώρα, με κλιμακούμενη μάλιστα ένταση, παρά την προσπάθεια κυβέρνησης και τρόικας να κοροϊδέψουν το λαό ότι θέλουν να το απαλύνουν, δίνοντας διετή παράταση στο πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Κατά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ η παραδοχή του «λάθους» ήταν μια μοναδική ευκαιρία να κάνει η κυβέρνηση πράξη τα όσα προεκλογικά έλεγε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και κατηγόρησε τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών ότι δεν έθεσε το θέμα στην τρόικα.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Μέργου για την κατώτερο μισθό, ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «κρυφή ατζέντα», ενώ επανέλαβε για μια ακόμα φορά τις γνωστές θέσεις ότι η κυβέρνηση έχει παραδοθεί στη στρατηγική της Α. Μέρκελ «που δεν είναι προς όφελος των συμφερόντων της χώρας».

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, είπε ότι με αφορμή τη δήλωση του ΔΝΤ περί του «λάθους» ζήτησε κοινή δήλωση των μελών της τρόικας, αλλά δεν την πήρε. Ξεκαθάρισε δε, ότι η παραδοχή του «λάθους» δε σημαίνει ότι πρέπει να ακυρώσουμε όλο το πρόγραμμα και να βγούμε από το μνημόνιο.

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομία, ισχυρίστηκε ανέξοδα και δημαγωγικά ότι δε θα παρθούν άλλα μέτρα για μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως και αυξήσεις φόρων, όταν το σύνολο των κυβερνητικών νομοθετημάτων που «τρέχουν» ή έρχονται, αφορούν στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Δεν υποσχόμαστε, είπε προκλητικά, ραγδαία αποκατάσταση των απωλειών αλλά αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για «φύγει ο φόβος και να βελτιωθεί το κλίμα στην οικονομία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού στο φόντο οξυμένων ανταγωνισμών (2013-12-20 00:00:00.0)
Κρύβουν την αιτία της κρίσης και των μέτρων (2013-02-16 00:00:00.0)
Τι κρύβει ο καυγάς για το «λάθος»; (2013-02-16 00:00:00.0)
Συμμέτοχοι στην κοροϊδία με το «λάθος» του ΔΝΤ (2013-02-13 00:00:00.0)
Προσαρμογές κατά τα συμφέροντα των αστών (2013-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ