Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν»

Την αριστουργηματική ταινία «Τα παιδικά χρόνια του Ιβάν» (ΕΣΣΔ, 1962) του Αντρέι Ταρκόφσκι, προβάλλει (21 - 27/2, 6μμ) η «New Star», αποκλειστικά στο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους),

Βασισμένη σε αντιπολεμικό διήγημα του Βλαντιμίρ Μπογκομόλοφ, η ταινία απέσπασε δεκάδες διεθνή βραβεία, ενώ επηρέασε κινηματογραφιστές όπως οι Μίλος Φόρμαν, Τζορτζ Λούκας και Τζιμ Τζάρμους.

Η ταινία επικεντρώνεται στη ζωή του 12χρονου Ιβάν στο Ανατολικό Μέτωπο, ο οποίος μετά την απώλεια των γονιών του θέλει να πολεμήσει για να εκδικηθεί. Ξεγλιστρώντας μέσα στις εχθρικές γραμμές γίνεται χρήσιμος στο στρατό, αλλά επειδή οι αποστολές του γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες, απομακρύνεται από την πρώτη γραμμή. Ο Ιβάν, όμως, πείθει τους ανωτέρους του να εκτελέσει μια τελευταία αποστολή.

Σημειώνουμε ότι συνεχίζεται για μια ακόμη βδομάδα, λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού, στο «Τιτάνια», η προβολή της «Μάχης του Στάλινγκραντ» (1949) του Βλαντιμίρ Πετρόφ. Το πρώτο μέρος με τίτλο «Ούτε βήμα πίσω» προβάλλεται στις 8 μ.μ. και το δεύτερο μέρος «Η Νίκη» στις 9.45 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ