Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φέρνει στη Βουλή το θέμα της υποχρηματοδότησης των Ομοσπονδιών

Τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα τη νέα μείωση στις επιχορηγήσεις και την υποχρηματοδότηση των αθλητικών Ομοσπονδιών, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας και Ελένη Γερασιμίδου.

Στη σχετική επιστολή που κατέθεσαν στον πρόεδρο της επιτροπής, Γ. Καλαντζή, αναφέρουν: «Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τις αθλητικές Ομοσπονδίες, σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση, με αφορμή την ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, των επιχορηγήσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το οικονομικό έτος 2013.

Οι επιχορηγήσεις αυτές είναι μειωμένες σε ποσοστό που φτάνει, κατά περίπτωση, το 70 - 80%. Εκτιμάμε ότι το ποσό των επιχορηγήσεων και συνολικά η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του αθλητισμού θέτει σοβαρό ζήτημα οικονομικής επιβίωσης των αθλητικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων. Αν εξαιρεθούν οι ανελαστικές δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού, που καλύπτονται κατά προτεραιότητα, το ποσό που απομένει για τον προγραμματισμό και τις δραστηριότητες των φορέων είναι ελάχιστο.

Με βάση τα παραπάνω καλούνται όλες οι Αθλητικές Ομοσπονδίες και όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα να αναζητήσουν πόρους και να λειτουργήσουν αποκλειστικά σαν επιχειρήσεις, για να καλύψουν έξοδα προγραμματισμού και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους. Μοιραία οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία θα "σπρωχτούν" στην αναζήτηση χορηγού για την επιβίωσή τους. Θα ενισχυθεί η ανταποδοτική λειτουργία με τη γενίκευση της μηνιαίας συνδρομής και την αύξηση του κόστους συμμετοχής των αθλουμένων (εξοπλισμός κ.λπ.). Το πιο σοβαρό αποτέλεσμα είναι ότι ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία θα στερηθούν το - αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους - δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή.

Επειδή οι παραπάνω εξελίξεις είναι εξαιρετικά σοβαρές και ανοίγουν το δρόμο για την υποβάθμιση και διάλυση του αθλητισμού στη χώρα μας.

Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ή της Υποεπιτροπής Αθλητισμού της Βουλής, με την παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για ζητήματα Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, προκειμένου να συζητήσει τις παραπάνω εξελίξεις.

Ζητούμε, επίσης, να προσκληθούν σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής οι εκπρόσωποι των αθλητικών Ομοσπονδιών, προκειμένου να ενημερώσουν για την κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση για τις επιχορηγήσεις (2015-03-20 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις αθλητικές επιχορηγήσεις (2014-03-25 00:00:00.0)
Ερώτηση στη Βουλή για τις νέες περικοπές (2012-11-11 00:00:00.0)
Για τη νέα μείωση των αθλητικών επιχορηγήσεων (2012-11-10 00:00:00.0)
Αποτελειώνει τον αθλητισμό (2012-09-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ