Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρία των αδιόριστων πανεπιστημιακών

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας απέστειλε η «Πρωτοβουλία Α-λέκτωρ», ζητώντας το διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία των υπό διορισμό μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ, που εκπροσωπεί περίπου 900 μέλη ΔΕΠ, τα οποία, ενώ έχουν εκλεγεί, εκκρεμεί ακόμα και για περισσότερο από 3 χρόνια το σχετικό ΦΕΚ του διορισμού τους, ενώ οι πανεπιστημιακοί έχουν εισπράξει τον εμπαιγμό και των προηγούμενων ηγεσιών του υπουργείου Παιδείας. Για το θέμα το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένως Ερωτήσεις και έχει κάνει παρεμβάσεις στη Βουλή, στηρίζοντας τα αιτήματά τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε απάντηση, πρόσφατα, στους βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Γκιόκα, Ελ. Γερασιμίδου και Σπ. Χαλβατζή, ο υπουργός Παιδείας ρίχνει το μπαλάκι στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πρέπει να εγκρίνει τη σχετική δαπάνη, ενώ αναφέρει τη γενική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και άλλες δικαιολογίες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένοι πανεπιστημιακοί δουλεύουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και παράγουν έργο, χωρίς, στην ουσία να έχουν κατοχυρωμένη σχέση εργασίας.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι το προεδρείο του Συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ ζητά διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, την άμεση δημοσιοποίηση και τήρηση της σειράς κατάταξης των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ