Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
14ο - 19ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΟΛΟΥ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στο δήμο για τα κτιριακά προβλήματα

Εντονες είναι οι διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονιών του 14ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, που συστεγάζονται στη διασταύρωση των οδών Γ. Δήμου και Μεταμορφώσεως, για την εγκατάλειψη που παρουσιάζει το σχολικό κτίριο και την ελλιπή συντήρησή του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι για τους περισσότερους από 400 μαθητές που συνωστίζονται σ' αυτό καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα:

Οπως αναφέρουν σε Επερώτηση που κατέθεσαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο Βόλου, παρότι το σχολείο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα διαμόρφωσης σχολικών αυλών, οι εργασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και εκκρεμούν η επίστρωση των μεγάλων μαρμάρινων επιφανειών του προαυλίου, η επιχωμάτωση του κήπου, η δεντροφύτευση, η κάλυψη του στεγάστρου στην είσοδο του 19ου Δημοτικού Σχολείου κ.ά.

Ακόμη, χρειάζονται, άμεσα, επισκευή οι μονώσεις του κτιρίου, αφού με την παραμικρή ποσότητα βροχής πλημμυρίζουν οι εσωτερικοί χώροι του σχολείου, ενώ εμποτίζονται με όμβρια ύδατα η πλάκα και οι εσωτερικοί τοίχοι, από τους οποίους διέρχονται ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε εκκρεμότητα, επίσης, παραμένει ο ελαιοχρωματισμός του σχολικού κτιρίου, παρά και τις επισημάνσεις της «Εκθεσης Υγειονομικής Επιθεώρησης Σχολείου σχολικού έτους 2011 - 2012» της Επόπτριας Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση θα πρέπει να γίνουν εργασίες για τον εξαερισμό των αποχωρητηρίων του σχολείου, τα οποία βρίσκονται μέσα στο κτίριο και δημιουργούν ατμόσφαιρα αποπνικτική και κυρίως ανθυγιεινή για τους μαθητές.

Οι σύμβουλοι του ΚΚΕ ρωτούν τη δημοτική αρχή:

  • Τι μέτρα θα πάρει για να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου και του αύλειου χώρου του 14ου και 19ου Δημοτικού Σχολείου, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγιεινή των μικρών μαθητών.
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε, σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του δήμου, να γίνουν όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις, και σε άλλα σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία παρουσιάζουν παρόμοια σοβαρά προβλήματα.
  • Τι πρόκειται να κάνει για να ενισχυθεί η τεχνική υπηρεσία του δήμου με το απαραίτητο μόνιμο εργατοτεχνικό προσωπικό και με τα κατάλληλα μέσα, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες συντήρησης και επισκευής των σχολικών και άλλων δημοτικών κτιρίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ