Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Υπερψηφίστηκε η εισήγηση των ταξικών δυνάμεων

Ενα ακόμα θετικό αποτέλεσμα καταγράφηκε στο 33ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Η πλειοψηφία των συνέδρων με την ψήφο τους ενέκριναν τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης του Εργατικού Κέντρου, που ήταν η εισήγηση των ταξικών δυνάμεων της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΔΕΣΚ), συσπειρωμένες στο ΠΑΜΕ. Η ΔΕΣΚ είχε αναδειχτεί σε πρώτη δύναμη από το προηγούμενο συνέδριο. Συγκεκριμένα από τους 149 ψηφίσαντες οι 93 ψήφισαν υπέρ, οι 53 κατά, ενώ βρέθηκαν ένα άκυρο και 2 λευκά.

Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων ενέκρινε την εισήγηση της ΔΕΣΚ, «για σύγκρουση με τους φορείς της συναίνεσης, για να δυναμώσει το ΠΑΜΕ», για «αλλαγή του αρνητικού σήμερα συσχετισμού δύναμης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα». Υπερψήφισε τη θέση της ΔΕΣΚ: «Να ενισχυθεί το αγωνιστικό ταξικό μέτωπο των εργαζομένων, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για ριζικές αλλαγές προς όφελος της τάξης μας. Αναδεικνύουμε την ταξική πάλη σε κινητήρια δύναμη για τα συμφέροντά μας. Αγώνας, σύγκρουση ως το τέλος. Στόχος μας η έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό και ο λαός στο τιμόνι της δικής του εξουσίας».

Οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου με την ψήφο τους έδωσαν απάντηση στις δυνάμεις του κοινωνικού εταιρισμού, του συμβιβασμού και του «κοινωνικού» διαλόγου.

Χαρακτηριστική ήταν η θέση της ΠΑΣΚΕ προς το Συνέδριο: «Σήμερα που κλονίζονται τα ιερά και τα όσια της εργασίας, η χώρα έχει περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ανάγκη ενός ισχυρού εργατικού συνδικαλισμού, που όμως θα είναι απαλλαγμένος από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και θα μπορεί να συμμετέχει ως αξιόπιστος συνομιλητής στις εθνικές και ευρωπαϊκές διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου». Ενώ η «Αυτόνομη Παρέμβαση» στην εισήγησή της προς τους αντιπροσώπους, σε ένα ακόμα δείγμα φαρισαϊσμού, τους καλούσε να καταδικάσουν «το μπλοκ ανοχής και στήριξης των αντεργατικών πολιτικών» ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ όταν με την ΠΑΣΚΕ «κατεβάζουν» κοινό ψηφοδέλτιο σε μία σειρά σωματείων και να απορρίψουν «τη λογική της κομματικής περιχαράκωσης και διάσπασης του ΠΑΜΕ», όταν το ΠΑΜΕ είναι η μόνη δύναμη που δουλεύει για την ταξική ενότητα και οργάνωση των εργατών.

Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται να προστεθεί στην απόφαση του Συνεδρίου να κάνει δεκτή την πρόταση της ΔΕΣΚ για τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων που εκλέχθηκαν με νόθες διαδικασίες, παρά την κοινή πρόταση που κατέβασαν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ «όλοι οι αντιπρόσωποι μέσα»...

Από αύριο Κυριακή στις 9 το πρωί θα ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ