Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Δραστηριοποιούνται για την κλιμάκωση της πάλης

Αύριο η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στις 10 π.μ. στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα στις 20 Φλεβάρη
Από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα στις 20 Φλεβάρη
Με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις εργατών, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη για την κλιμάκωση του αγώνα. Με τη λήξη της 24ωρης πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, ξεκινά ήδη ένας πρώτος προγραμματισμός για να φτάσουν, Συνδικάτα και Ομοσπονδίες, μέχρι και τον τελευταίο εργάτη.

Ηδη, από την περασμένη Παρασκευή, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με επιστολή τους προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ ζητούσαν να καθοριστούν άμεσα πρακτικά μέτρα για τη διεκδίκηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ έχει ήδη καταθέσει στο Γενικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση και πλαίσιο για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ.

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί αύριο το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους στους δήμους και την περιφέρεια. Η συνέλευση θα γίνει στις 10 π.μ., στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3 Σύνταγμα) για να συζητηθούν και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα μετά την προχτεσινή επιτυχημένη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα στη συνέλευση, το Συνδικάτο τονίζει πως οι εξελίξεις στον κλάδο «σημαίνουν για μας προετοιμασία του κλάδου για αγωνιστικό συναγερμό. Απαιτούνται αγώνες με σχέδιο (...). Απαιτείται πάνω απ' όλα η συμμετοχή και η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, των άμεσα ενδιαφερόμενων σε κάθε φάση του αγώνα, η κοινή δράση τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα».

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η οποία μόλις βγήκε από το 28ο Συνέδριό της, αναμένεται σήμερα να προχωρήσει σε Διοίκηση, όπου θα εκτιμήσει τη δράση της στην απεργία, αλλά και θα χαράξει τους βασικούς άξονες δράσης το επόμενο διάστημα. Κεντρικό στοιχείο θα αποτελέσει, ακριβώς, η δράση για την κλιμάκωση της πάλης.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), το επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα, αναμένεται να προχωρήσει σε αναλυτικό πρόγραμμα παρέμβασης στους τόπους δουλειάς, ιδιαίτερα στην Αττική.

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, με ανακοίνωσή της καλεί τα ΔΣ των σωματείων, τις σωματειακές επιτροπές να συνεδριάσουν άμεσα, όπου θα εκτιμήσουν την απεργιακή τους δράση. Ταυτόχρονα, να οργανώσουν συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις αποφασίζοντας κλιμάκωση της πάλης. Το κάλεσμα αποκτά ξεχωριστή σημασία σε μια περίοδο που η Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη πάλη για την υπογραφή συμβάσεων, όπου θα κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς μειώσεις μισθών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα σωματείων - Λαϊκών Επιτροπών (2015-11-26 00:00:00.0)
Καθημερινές συνελεύσεις και συσκέψεις (2014-10-10 00:00:00.0)
Συνεδριάσεις και Γενικές Συνελεύσεις (2014-10-09 00:00:00.0)
Να οργανωθεί η κλιμάκωση χωρίς καμιά αναμονή (2013-02-22 00:00:00.0)
Αποφάσεις για απεργία και άλλες κινητοποιήσεις (2003-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ