Τρίτη 26 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεση του ΚΕΘΕΑ

Ενα από τα έργα της έκθεσης
Ενα από τα έργα της έκθεσης
«Κοινότητες στη φυλακή, κοινότητες στην κοινωνία», τιτλοφορείται η έκθεση του ΚΕΘΕΑ - «Εν Δράσει», που θα παρουσιαστεί (2/3-15/4) στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη, σε επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του μουσείου-ιστορικού Τέχνης, Ντένη Ζαχαρόπουλου και του ζωγράφου Μανώλη Χάρου.

Τα εκθέματα είναι εικαστικές δημιουργίες των μελών του ΚΕΘΕΑ «Εν δράσει», που έγιναν μετά από μια πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού. Η καταστροφή έγινε αφορμή για να εκφραστεί η δημιουργικότητα των κρατούμενων μελών της κοινότητας. Με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του ζωγράφου Μανώλη Χάρου (μέλους του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ), ζωγραφίστηκαν στους καμένους τοίχους θέματα που αναπαριστούν συναισθήματα και σκέψεις των θεραπευόμενων μελών, μετά την καταστροφή μιας νησίδας ανθρωπιάς μέσα στη φυλακή. Η κοινότητα ξαναστήθηκε εξ αρχής και οι δημιουργίες των μελών της εκφράζουν την αναγέννηση της ελπίδας.

Η έκθεση περιλαμβάνει και έργα κεραμικής του ΚΕΘΕΑ - «Ιθάκη» (Θεσσαλονίκη) και του ΚΕΘΕΑ - «Διάβαση» (Αθήνα), αναδεικνύοντας τη σημασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην προσπάθεια για απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ