Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
«Επενδύσεις» πάνω στα τσακισμένα μεροκάματα

Κλιμακώνοντας την προπαγανδιστική εκστρατεία της συγκυβέρνησης που επιχειρεί να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού ότι η «σωτηρία» του περνάει μέσα από τη διευκόλυνση των καπιταλιστών να κάνουν κερδοφόρες επενδύσεις, πάνω στα τσακισμένα μεροκάματα και εργασιακά δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους έντεκα πολυεθνικών, από εκείνες που διαφημίζουν ότι θα επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στη χώρα.

Μερικές μέρες μετά την κατάθεση του ...«αναπτυξιακού» νομοσχεδίου, που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερα προνόμια στα μονοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, για περισσότερα κέρδη στηριγμένα στη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, ο Κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε για λογαριασμό της τρικομματικής κυβέρνησης «για τις προσπάθειες που καταβάλλει να δημιουργήσει ένα καινούριο επενδυτικό περιβάλλον, φιλικό στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις». Παράλληλα, χαρακτήρισε «θετικό σημάδι» το ενδιαφέρον των πολυεθνικών να αξιοποιήσουν το έδαφος που έχει φροντίσει να στρώσει για λογαριασμό τους η κυβέρνηση.

«Οπως είναι γνωστό, το 2013 θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, δίνοντας το στίγμα της κλιμάκωσης της βαρβαρότητας σε βάρος των εργαζομένων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν κατά προτεραιότητα τις αξιώσεις τους για άρση διοικητικών εμποδίων για τις εξαγωγές, δημιουργία σημείου επαφής των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση για τη διευκόλυνσή τους σε ζητήματα όπως οι αδειοδοτήσεις, απλοποίηση αδειοδοτήσεων για παραγωγικές δραστηριότητες, προώθηση της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, μείωση του κόστους ενέργειες, κατάργηση του αγγελιόσημου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από μεριάς επιχειρήσεων στελέχη της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», της «Barilla Hellas», της «Unilever Hellas», της «Phillip Morris», της «Henklel Hellas», της «Friesland Campina - Νουνού», της «Kraft Hellas», της «BIC Violex», της «Nestle Raymond Franke», της «SCA Hygiene Products», της «Ytong - Thrakon».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ