Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συγκεντρώσεις για τις ανάγκες των σχολείων

Στον Πειραιά
Στον Πειραιά
Με κινητοποιήσεις σε τρία σημεία της Αθήνας και στον Πειραιά στις δύο το μεσημέρι ολοκληρώθηκε χτες το διήμερο κινητοποιήσεων που κήρυξε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, απαιτώντας άμεση λύση στα προβλήματα της Παιδείας.

Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων, Σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ από τη δυτική Αθήνα συγκεντρώθηκαν στη στάση του μετρό στον Αγ. Αντώνιο και με πανό και συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Ταυτόχρονα, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές έκαναν συγκέντρωση στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γαλατσίου και πορεύτηκαν στην έδρα του 5ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθήνας στην πλατεία Κολιάτσου, όπου επέδωσαν ψήφισμα. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Αντίστοιχη συγκέντρωση έγινε και στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Αλεξάνδρας και ακολούθησε πορεία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση, όπου ζήτησαν λύσεις για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στα δημόσια σχολεία, εστιάζοντας στις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τη βαρβαρότητα του υποσιτισμού.

Σε συνάντηση με εκπροσώπους της διεύθυνσης, για μεν το ζήτημα του υποσιτισμού δε δόθηκε καμία απάντηση καθότι δήλωσαν αναρμόδιοι. Για τα κενά δόθηκαν ορισμένα στοιχεία, τα οποία παραθέτουμε μαζί με άλλα στοιχεία που προκύπτουν από άλλες πηγές:

  • Στη Λ. Αλεξάνδρας
    Στη Λ. Αλεξάνδρας
    Για την Πρωτοβάθμια, τα κενά σε όλη την Ελλάδα είναι 1.100. Στην Αττική, ανέρχονται σε 34 δασκάλους και 24 νηπιαγωγούς πλήρους ωραρίου και από ειδικότητες 26 κενά σε εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας, ενώ για τα ολοήμερα 40 γυμναστές και 62 κενά (μειωμένου ωραρίου) Γαλλικών και 51 Γερμανικών (μειωμένου ωραρίου). Πρώτη τους προτεραιότητα είναι η κάλυψη κενών στα δημοτικά Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ), γι' αυτό και υπάρχουν σ' αυτά μόνο ελάχιστα κενά, καθότι υλοποιούν αναλυτικό πρόγραμμα με «καινοτομίες» και καλύπτουν τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ!
  • Για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που πανελλαδικά τα κενά ανέρχονται στα 1.600 (110 στην Α' Αθήνας), κινούνται για να καλύψουν τα πιο επείγοντα κενά, για όσα μαθήματα είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα, έως τις 15 Μάρτη που δε θα λύσουν το πρόβλημα. Τα κενά δε θα καλυφθούν με νέους διορισμούς, αλλά με δεύτερη ανάθεση σε εκπαιδευτικούς με επιπλέον ειδικότητα, επιστροφή στελεχών της διεύθυνσης στα σχολεία κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ