Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μπαράζ ρυθμίσεων σε όφελος του κεφαλαίου

«Ανεπίδεκτα είσπραξης» τα φέσια της πλουτοκρατίας, παραγραφή ποινικών διώξεων για τις διοικήσεις υπό ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών

Τις διαδικασίες οριστικής και επιλεκτικής διαγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους δεκάδων δισ. ευρώ, που έχουν σωρεύσει στην Εφορία τα διάφορα τρωκτικά της πλουτοκρατίας, δρομολογεί η συγκυβέρνηση με διάταξη νομοσχεδίου με τίτλο «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο ίδιο «πολυνομοσχέδιο» περιλαμβάνονται ρυθμίσεις αναστολής ποινικών διώξεων για τις διοικήσεις υπό ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών, ενίσχυση του ρόλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ), άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κεφάλαιο, η καταβολή του «επιδόματος» - κοροϊδία στους πολύτεκνους, ο εντοπισμός ανασφάλιστων οχημάτων κ.ά.

Ειδικότερα:

-- Οριστικά ξεγραμμένα, με τη βούλα του νόμου, «ανεπίδεκτα είσπραξης», είναι τα φέσια που φόρεσε στην Εφορία η δράκα της πλουτοκρατίας. Πρόκειται για τα παλαιότερης κοπής ληξιπρόθεσμα χρέη, συνολικού ύψους 43 δισ. ευρώ, από τα οποία σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς (ΕΕ - ΔΝΤ) το 80%, δηλαδή 34,5 δισ. ευρώ, είναι «ανεπίδεκτα είσπραξης». Πρόκειται για επαναφορά ρύθμισης της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (με υπουργό Οικονομικών τον Γ. Παπακωνσταντίνου) που τελικά στη συνέχεια αναγκάστηκαν να αποσύρουν. Τα συγκεκριμένα ποσά, για το θεαθήναι, θα μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό, προκειμένου να ξεμείνουν στα αζήτητα.

-- Καθιερώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής ειδοποίησης για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ενοικίων, επιδοτήσεων και άλλων εισοδημάτων. Οι υπηρεσίες είσπραξης εσόδων του υπουργείου Οικονομικών θα στέλνουν, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδοποιήσεις κατασχέσεων στα φυσικά πρόσωπα ή στα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να πάρουν απευθείας τους μισθούς και τις συντάξεις των «οφειλετών»!

-- Αναστέλλεται κάθε ποινική δίωξη των διοικήσεων εταιρειών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για οφειλές των εταιρειών στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ασφαλιστικούς οργανισμούς και ΟΤΑ. Η αναστολή ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης.

-- Το Δημόσιο καθίσταται ο «προνομιακός πιστωτής» (θα παίρνει πρώτο μερίδιο από το πλειστηρίασμα ακινήτων των οφειλετών) στις περιπτώσεις χρεών ιδιωτών προς το δημόσιο από ΦΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο αρπάζουν το όποιο πλειστηρίασμα από φορείς που μέχρι τώρα είχαν τον πρώτο λόγο.

--Η «ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων» γίνεται «Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων» με αρμοδιότητα όλη την Επικράτεια, όπως ζητούσαν οι βιομήχανοι και άλλα τμήματα του κεφαλαίου. Ο έλεγχος θα γίνεται σε επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα πάνω από 25 εκατ. ευρώ, σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το ύψος των εσόδων, σε επιχειρήσεις που προήλθαν από οποιονδήποτε μετασχηματισμό.

-- Το Δημόσιο πρόκειται να εισπράξει άμεσα ποσά που είναι κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και προέρχονται από εκπλειστηριάσματα περιουσιακών στοιχείων οφειλετών όπου η κατάταξη των πιστωτών έχει προσβληθεί δικαστικά.

-- Το χαράτσι μέσω ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) του 2011 το οποίο πρέπει να επιστραφεί σε φορολογούμενους λόγω λαθεμένου υπολογισμού του δεν συμψηφίζεται με το χαράτσι του 2012 και θα επιστρέφεται μόνο μέσω των εφοριών. Με τον τρόπο αυτό θα το συμψηφίζουν στη συνέχεια με τυχόν άλλες «οφειλές» των λαϊκών νοικοκυριών.

-- Κάθε όχημα με άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας πρέπει να είναι ασφαλισμένο, ακόμη και στην περίπτωση που βρίσκεται σε ακινησία! Η προθεσμία που δίνουν είναι μέχρι τις 15 Απρίλη. Προβλέπεται η διαμόρφωση ηλεκτρονικού δικτύου διασταυρώσεων, προκειμένου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων.

Το «επίδομα» στους πολύτεκνους

Απάτη ολκής είναι η κυβερνητική προπαγάνδα για την «ενίσχυση» των πολύτεκνων λαϊκών νοικοκυριών. Με το νέο φορολογικό νόμο έδωσαν αποφασιστικό χτύπημα, καταργώντας ανάμεσα σε άλλα και το αφορολόγητο όριο για τα παιδιά κάθε λαϊκής οικογένειας. Με τη διάταξη που κατέθεσαν στο εν λόγω νομοσχέδιο το επίδομα αφορά στους τρίτεκνους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ, για τις οικογένειες με 4 παιδιά κάτω από τις 48.000 ευρώ το χρόνο, με προσαύξηση 4.000 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα. Το «επίδομα» για όσους εκπληρούν τα οικογενειακά κριτήρια, διαμορφώνεται στα 500 ευρώ το χρόνο για κάθε προστατευόμενο παιδί, ποσό που αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της φοροληστείας που συντελείται πάνω στα διαλυμένα λαϊκά εισοδήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατασχέσεις από τον έφορο στα λαϊκά νοικοκυριά (2013-07-24 00:00:00.0)
Μπαράζ ρυθμίσεων σε όφελος του κεφαλαίου (2013-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ