Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Στο έλεος των εμπόρων οι παραγωγοί

Την κατάργηση της ελάχιστης τιμής του προϊόντος κατήγγειλε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης

Στο έλεος των εμπόρων βρίσκονται οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας, αφού με την ισχύ του νέου κανονισμού καταργήθηκε η ελάχιστη τιμή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να εκβιάζονται και να πουλούν την παραγωγή τους σε εξευτελιστικές τιμές.

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση αυτή ανέδειξε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι συμφώνησε στα όργανα της ΕΕ με τον νέο κανονισμό.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Αργύρης, στην απάντησή του δικαιολόγησε την κυβερνητική στάση λέγοντας ότι μετά την κατάργηση της ελάχιστης τιμής αυτή διαμορφώνεται από την ελεύθερη αγορά, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να επιτυγχάνουν οι παραγωγοί υψηλές τιμές. Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση σημείωσε επιτυχίες στα όργανα της ΕΕ αφού κατοχύρωσε την επιπλέον παραγωγή 130.000 τόνων βιομηχανικής ντομάτας και πέτυχε οι ενισχύσεις να δίνονται απευθείας στον παραγωγό.

Ο Σπ. Στριφτάρης είπε στον υφυπουργό ότι ποτέ οι παραγωγοί δε ζήτησαν την κατάργηση της ελάχιστης τιμής και κατήγγειλε ότι η ΕΕ με τη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης, με το νέο κανονισμό έκανε το χατίρι στους βιομηχάνους και έτσι πλέον αυτοί κανονίζουν την τιμή της αγοράς. Αποτέλεσμα, είπε, οι παραγωγοί να εκβιάζονται και πουλούν σε απαράδεκτα χαμηλές τιμές, όπως έγινε με τα πορτοκάλια τα οποία πουλήθηκαν από τους παραγωγούς στην εξευτελιστική τιμή των 7 δρχ.

Κάλεσε δε, τον υφυπουργό να εξασφαλίσει στους παραγωγούς έστω και το περσινό εισόδημα και να ξαναθέσει στα όργανα της ΕΕ το θέμα της ελάχιστης τιμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ