Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΒΓΑ: Σε Γενική Συνέλευση, με θέμα την απάντηση στην απόφαση της εργοδοσίας να προσλάβει 10 νέους εργαζόμενους με 511 ευρώ μεικτά βάσει του μνημονιακού αντεργατικού νόμου, προχωρά τη Δευτέρα 4 Μάρτη (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία ΕΒΓΑ. Ταυτόχρονα, προχωρά σε δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια.

ΕΑΣ: Απαιτώντας την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων δύο μηνών που τους οφείλει η εταιρεία, οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ, πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ) προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των οικονομικών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει χρήματα για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης -η οποία είναι και η μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας- ενώ την ίδια στιγμή τα χρέη της εταιρείας προς τρίτους μεγαλώνουν.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές εργασίες του Μετρό, στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών τους, ενάντια στα σχέδια μαζικών απολύσεων. Στο μεταξύ, το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση ζητώντας μέτρα για την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων με τους όρους εργασίας που ίσχυαν πριν την απόλυσή τους καθώς και για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης και για την υποχρέωση των αναδόχων να εκπληρώσουν στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει από τις συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ