Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κλειστά από τη Δευτέρα τα Πανεπιστήμια

Κλείνουν τη Δευτέρα 2 του Απρίλη και για τρεις μέρες τα Πανεπιστήμια της χώρας, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η Σύνοδος των Πρυτάνεων που συνήλθε στις 16 - 18 του Μάρτη στην Κρήτη, ενώ οι πρυτανικές αρχές διοργανώνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης στα πανεπιστήμια. Η τριήμερη αναστολή λειτουργίας αποτελεί για τους πρυτάνεις προειδοποίηση προς το υπουργείο Παιδείας, ενώ όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της συνόδου, οι αντιδράσεις των Πανεπιστημίων «μπορούν να φθάσουν μέχρι και της επ' αόριστον αναστολής της λειτουργίας τους με προφανείς επιπτώσεις για την Παιδεία».

Στα πλαίσια της απόφασης αυτής, σε κλείσιμο προχωράει με απόφαση των Συγκλήτων τους το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στο Πανεπιστήμιο αναστέλλεται κάθε διδακτική, ερευνητική και διοικητική δραστηριότητα, ενώ όπως τονίζεται στην απόφαση, η Σύγκλητος και τμήματά του παραμένουν σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να σταθμίσουν την περαιτέρω δράση τους. Κατ' εξαίρεση θα λειτουργήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ θα λειτουργούν επίσης η κεντρική βιβλιοθήκη και οι υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας και όλοι οι μηχανισμοί που εξασφαλίζουν τη φύλαξη, συντήρηση, καθαριότητα των κτιρίων.

Και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με απόφαση της Συγκλήτου του προχωράει το ίδιο διάστημα σε αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, ενώ με ευθύνη των προέδρων των τμημάτων θα γίνουν ανοιχτές συνελεύσεις με συμμετοχή όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπου θα γίνει συζήτηση για την «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 2 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα έκτακτη Σύνοδος Προέδρων των ΤΕΙ της χώρας με θέμα το νομοσχέδιο για την «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ εκφράζουν μια λεκτική και μόνο δυσαρέσκεια για τις ρυθμίσεις που αφορούν το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ καταγγέλλουν όσους αγωνίζονται ενάντια στη συνολική υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ επίσης, χωρίς να διαφωνεί επί της ουσίας του νομοσχεδίου που διαιωνίζει το καθεστώς των εκτάκτων, καταθέτει κάποιες επιπλέον προτάσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις για τις αποδοχές και τα προσόντα των εκτάκτων που προβλέπει το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ