Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τα αποτελέσματα των εκλογών

Συνεχίστηκε και φέτος η άνοδος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, αφού τα αγωνιστικά της ψηφοδέλτια πλήθυναν στις κάλπες με 2.560 ψήφους περισσότερες στα ΑΕΙ και ποσοστό 13,74% (αύξηση του ποσοστού κατά 1,43%), ενώ στα ΤΕΙ υπήρξαν 493 νέοι ψήφοι και ποσοστό 12,72 δηλαδή κατά 2,38% λιγότερο από πέρσι, πράγμα που εξηγείτε από την αύξηση των ψηφισάντων. Ιδιαίτερο στοιχείο των εκλογών της 28ης Μάρτη ήταν ακριβώς η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές με αύξηση πάνω από 25% σε σχέση με πέρσι. Η αντίστοιχη αύξηση της συμμετοχής των σπουδαστών στις εκλογές ήταν 33,5%. Συνολικά πήραν μέρος 103.125 φοιτητές και σπουδαστές.

Αντίστοιχα η ΠΚΣ ήταν η μοναδική παράταξη που έδωσε όπως δημοσιεύσαμε χτες συγκεντρωτικά αποτέλεσμα στα ΑΕΙ στις 160 από τις 163 σχολές και στα ΤΕΙ στις συνολικά 52 σχολές. Ολες οι άλλες παρατάξεις έδωσαν αποτελέσματα κατά το δοκούν (επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την αναξιοπιστία τους) αφού εμφάνισαν η καθεμιά να γίνονται εκλογές σε πολύ λιγότερες σχολές από ό,τι πραγματικά έγιναν.

Σήμερα συνεχίζουμε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Ο «Ρ» δημοσίευσε χτες συγκεντρωτικά αποτελέσματα από οχτώ μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Πάτρας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πάντειος και Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ)). Σήμερα παραθέτει τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα και από τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.


Παράλληλα, παρουσιάζουμε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των ΤΕΙ στην Αθήνα (περιλαμβάνονται στον πίνακα τα αποτελέσματα των σχολών του ΤΕΙ Αθήνας, του ΤΕΙ Πειραιά και της ΣΕΛΕΤΕ), στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και το Ηράκλειο.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ