Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Περίεργη επιστολή ΦΙΦΑ

Ανικανοποίητη, παραμένουσα στις αρχικές της απαιτήσεις και απειλές, ξαναρίχνοντας το βάρος των όποιων εξελίξεων στην κυβέρνηση, την οποία καλεί να δώσει τις εγγυήσεις που ζητήθηκαν, παρουσιάζεται χτες η ΦΙΦΑ με μια περίεργη επιστολή που (φέρετε να) έστειλε. Την υπογράφει (;) ο γγ, Μ. Τσεν Ρουφίνεν. Πού συνίσταται το περίεργο; Αφ' ενός παρ' ότι απευθύνεται στον γγ της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση, η δημοσιοποίησή της έγινε από την ΕΠΑΕ (στο σχετικό δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας δεν αναφέρεται τίποτα)! Αφ' ετέρου η μετάφραση μοιάζει να 'χει γραφτεί όχι σε πρωτότυπο χαρτί με το λογότυπο της ομοσπονδίας αλλά σ' άλλο όπου το λογότυπο έχει επικολληθεί.

Το κυριότερο όμως είναι αλλού. Το χτεσινό έγγραφο επικαλείται την προηγούμενη επιστολή (19/3) και ισχυρίζεται πως αναφερόταν: «Σύμφωνα με δελτία Τύπου σχετικά με την κατάσταση στην ομοσπονδία σας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Φλωρίδης δήλωσε ότι "δεν υπάρχει καμία κρατική παρέμβαση όσον αφορά στον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ"». Στην προηγούμενη επιστολή, όμως, πουθενά δεν υπήρχε αυτό...! Πώς λοιπόν το επικαλούνται; Δε θυμούνται τι είχαν γράψει; Αξιο απορίας ακόμα είναι πως δε μνημονεύει (αν δεν αγνοεί τελείως) τη χτεσινή επιστολή της ΕΠΟ. Γιατί άραγε; Τη θεωρεί ανάξια αναφοράς; Ακόμα και αν η ΦΙΦΑ δεν είχε ικανοποιηθεί από το περιεχόμενό της δε θα έπρεπε ν' απαντούσε επί του τελευταίου εγγράφου;

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Κ. Αλεξανδρίδης, απαντώντας στις ερωτήσεις μας υποστήριξε: «Δεν ξέρω γιατί κοινοποιήθηκε από την ΕΠΑΕ. Εγώ πάντως έδωσα εντολή να το δημοσιοποιήσουμε. Αλλά τι σημασία έχει από ποιο φαξ στάλθηκε; Δεν μπορεί να υπάρχει στο κείμενο αυτή η επίκληση. Η δήλωση του κυρίου υφυπουργού έγινε μετά το έγγραφο στις 19/3. Εχω την αίσθηση πως έγινε λάθος στη μετάφραση (!)». Οταν του επισημάναμε πως υπάρχει και στο πρωτότυπο, υποστήριξε: «Θα 'ναι εσφαλμένη διατύπωση από μέρους τους. Αυτός που έγραψε το κείμενο ίσως είναι γαλλόφωνος ή ελβετόφωνος και έκανε λάθος διατύπωση στ' αγγλικά»!

Οσο για την επιστολή της ΕΠΟ «δε στάλθηκε προχτές αλλά χτες. Επειδή μάλιστα είχε φθάσει το έγγραφο της ΦΙΦΑ, προσθέσαμε τρεις λέξεις. Σ' απάντηση της επιστολής σας»... Για την ουσία του εγγράφου, τέλος, ο Κ. Αλεξανδρίδης δήλωσε: «Ο κίνδυνος γίνεται εντονότερος.

Το πρόβλημα πια είναι ενδοελληνικό αν δεν έχει γίνει κατανοητό το μέγεθος του κινδύνου».

Από τη ΓΓΑ επίσημα δε θέλησαν να σχολιάσουν το νέο έγγραφο. Επεσήμαναν μάλιστα πως «άνθρωπος που 'χει ανοιχτή γραμμή με στελέχη της ΦΙΦΑ, φαίνεται πως κάνει σφραγίδες ΕΠΑΕ, ΕΠΟ προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του». Προσθέτοντας: «με τα καμώματα του εξέθεσε ακόμα και τους Γουίλ, Τσεν Ρουφίνεν». Τέλος αμφισβητούν έντονα το βαθμό γνώσης της ΦΙΦΑ για το περιεχόμενο της χτεσινής επιστολής.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ