Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ»
Ρύθμιση στα μέτρα των τραπεζών

Η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για τα τραπεζικά δάνεια που χαρακτηρίζονται «κόκκινα» ήταν στην ατζέντα σύσκεψης στην Τράπεζα της Ελλάδας με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων, των κλιμακίων της «τρόικας» και της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών.

Δεν πρόκειται ούτε καν για μέτρο - ασπιρίνη, αλλά για ξεσκαρτάρισμα στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, ενόψει της «ανακεφαλαιοποίησης» με τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, που θα καταστούν και οι νέοι μεγαλομέτοχοι, έχοντας κάθε συμφέρον να τις «καθαρίσουν» από τα «προβληματικά δάνεια». Στο παρασκήνιο, δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για μεταφορά προβληματικών δανείων σε άλλο Οργανισμό, τύπου «κακής τράπεζας». Σε κάθε περίπτωση, η όποια ρύθμιση θα διαπερνάται από τη «λογική» να «μη διαταραχτεί η...κουλτούρα πληρωμών». Τα δάνεια που θα ενταχτούν στη ρύθμιση, θεωρούνται, στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος, οριστικά ξεγραμμένα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, τα στεγαστικά δάνεια σε καθυστέρηση πάνω από τρεις μήνες (στοιχεία Σεπτ. 2012) αποτελούν το 20,2% της μάζας των στεγαστικών δανείων (από 14,9% το Δεκ. 2011). Το ποσοστό των καταναλωτικών δανείων «σε καθυστέρηση» εκτινάχτηκε στο 36,3% (από 28,2%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ