Σάββατο 9 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στέψη ή παράταση;

Η 25η (λογικά) θα είναι η αγωνιστική, στην οποία θα επισημοποιηθεί η κατάκτηση (και) του φετινού πρωταθλήματος της Super League από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» την ΑΕΚ και με νίκη σφραγίζουν την πρωτιά (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Αστέρα Τρίπολης). Για να μην πανηγυρίσουν τον 44ο τίτλο της ιστορίας τους, θα πρέπει να χάσουν από την ΑΕΚ (φαντάζει απίθανο) ή να παραχωρήσουν ισοπαλία και ο Αστέρας να κερδίσει. Αν στο Φάληρο δεν υπάρξει νικητής και στην Τρίπολη είναι οι φιλοξενούμενοι (Πανθρακικός) και πάλι οι «κόκκινοι» θα σφραγίσουν τον τίτλο. Στην ΑΕΚ μπορεί να (δηλώνουν ότι) σκοπεύουν σε θετικό αποτέλεσμα - σημαντικό στον αγώνα παραμονής τους - ωστόσο η αποστολή τους είναι πολύ δύσκολη.

Σημαντικές αναμετρήσεις υπάρχουν για τις ομάδες που προσβλέπουν στην 5η θέση, η οποία οδηγεί στα πλέι οφ. Η Ξάνθη (31 β.) υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα (32), στο ντέρμπι της συγκεκριμένης ζώνης, ενώ ο Παναθηναϊκός (32 β.) φιλοξενεί την τελευταία Κέρκυρα, η οποία «καίγεται» για βαθμούς. Ο Λεβαδειακός (29) αντιμετωπίζει στο «Κλ. Βικελίδης» τον Αρη (22) που δεν έχει κανένα περιθώριο απώλειας. Ντέρμπι υπάρχει και στο επίπεδο που συνορεύει με την... είσοδο στον υποβιβασμό, με τη Βέροια (23) να υποδέχεται τον ΟΦΗ (26).

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές: ΣΑΒΒΑΤΟ: Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός (17.15, NS1 - Αρετόπουλος), Παναθηναϊκός - Κέρκυρα (17.15, NS2 - Κουκουλάκης), Πλατανιάς - ΠΑΟΚ (19.30, NS2 - Δελφάκης). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα (15.00, NS1 - Λαμπρόπουλος), Αρης - Λεβαδειακός (17.15, NS1 - Κομίνης), Βέροια - ΟΦΗ (17.15, NS3 - Αμπάρκιολης), Ολυμπιακός - ΑΕΚ (19.30, NS1 - Γιάχος). ΔΕΥΤΕΡΑ: Πανιώνιος - Ατρόμητος (19.30, NS2 - Μάνταλος).

Με δύο αναμετρήσεις «ανοίγει» σήμερα η αυλαία της 26ης αγωνιστικής στη Football League. Ο πρωτοπόρος Εργοτέλης υποδέχεται τον - 13ο στη βαθμολογία - Πιερικό (15.00) και θέλει να επιστρέψει στις νίκες, ώστε να παραμείνει μόνος του στην πρώτη θέση. Το ντέρμπι κορυφής θα γίνει στην Εύβοια. Ο - 3ος - Ηρακλής Ψαχνών αντιμετωπίζει τον - 2ο - Απόλλωνα (18.30, OTE TV). Τις δύο ομάδες χωρίζει ένας πόντος (40 οι γηπεδούχοι, 41 οι φιλοξενούμενοι). Αμφότεροι επιζητούν τη νίκη με τριπλό στόχο. Δική τους βαθμολογική βελτίωση, απώλεια του αντιπάλου και αξιοποίηση ενδεχόμενου στραβοπατήματος του Εργοτέλη.

Αύριο (15.00) θ' αναμετρηθούν: Αναγέννηση Επανομής - Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκός - Αναγέννηση Γιαννιτσών, Καλλιθέα - Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου - Καλλονή, Φωκικός - Εθνικός Γαζώρου, Θρασύβουλος - Καβάλα, Βύζας Μεγάρων - Παναχαϊκή, ΑΕΛ - Παναιτωλικός (18.00, OTE TV). Ρεπό έχει ο Ηρακλής.

Για τη 16η αγωνιστική, στη Football League 2, την Κυριακή (15.00) θα παίξουν: (1ος): Επισκοπή - Αστέρας Μαγούλας, Καλαμάτα - Προοδευτική, Παναιγιάλειος - Χανιά, Πανηλειακός - Αχαρναϊκός, Ρούβας - Κεραυνός Γλυφάδας, Φωστήρας - Κόρινθος. Ρεπό έχει ο Εθνικός Αστέρας. (2ος): Αιγινιακός - Βατανιακός, Δόξα Κρανούλας - Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικός Σιδηροκάστρου - Τηλυκράτης, Κασσιόπη - Ζάκυνθος, Τύρναβος - Οδυσσέας Κορδελιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ