Τετάρτη 13 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ
Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ

ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές -που άρχισαν χτες- στην ΕΣΗΕΑ για την ανάδειξη των πέντε μελών που της αναλογούν στη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Οι εκλογές γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και οι εκλογείς μπορούν να επιλέξουν έως πέντε υποψήφιους. Επίσης σήμερα ολοκληρώνονται και οι αντίστοιχες εκλογές που γίνονται στην ΕΠΗΕΑ για τις δύο θέσεις.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υποστηρίζει το πλαίσιο που διακήρυξαν και τους υποψήφιους που υπέδειξαν οι παρατάξεις «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στην ΕΣΗΕΑ και «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στην ΕΠΗΕΑ. Οι υποψήφιοι είναι οι Γιώργος Καραγιάννης του Νικολάου, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιώργος Μηλιώνης, Γιώργος Μουσγάς και Ελένη Τράιου στην ΕΣΗΕΑ και Αλέξης Γώγος και Στράτος Κουτσοβίλης στην ΕΠΗΕΑ. Επίσης, για την Εξελεγκτική Επιτροπή ο Αρης Καρρέρ (ΕΣΗΕΑ) και η Κική Βαλσαμάκη (ΕΠΗΕΑ).

Στη διακήρυξη των δύο παρατάξεων σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η λύση βρίσκεται «στη διεκδίκηση ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια. Να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες όλων των ασφαλισμένων και για συντάξεις που να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες όλων των συνταξιούχων. Ενιαίος αγώνας όλων, για όλα τα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ΜΜΕ μπορούμε να τους σταματήσουμε, αρκεί να δημιουργήσουμε ένα κίνημα οργανωμένο, με σχέδιο, αντοχή, αιτήματα και προοπτική. Χωρίς καμιά αυταπάτη για "εξαιρέσεις". Σε σύγκρουση με την πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία και σε συντονισμό με όλους τους κλάδους, με όλη την εργατική τάξη.

  • Να εμποδίσουμε την ενοποίηση προς τα κάτω. Οχι στα όποια σχέδια για Επαγγελματικό Ταμείο.
  • Να ανακληθούν άμεσα όλες οι περικοπές σε συντάξεις και θεμελιώδεις παροχές στους ασφαλισμένους που έχει επιβάλει η διοίκηση Σπανοπούλου.
  • Καμιά επιπλέον αύξηση στις εισφορές των εργαζομένων.
  • Η κυβέρνηση να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά του Ταμείου.
  • Οι ανάγκες του Ταμείου να καλυφθούν από το κράτος και τους εργοδότες».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ