Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές πρεμιέρες

«Οι εκτελεστές»
«Οι εκτελεστές»
Το έργο του Γιώργου Σκούρτη «Εκτελεστές» παρουσιάζεται, στον τεχνοχώρο «Cartel». Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο «ιστορία βίας και αναρχίας, σαν αυτές που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας. Είναι η βία της εξουσίας πάνω στο άτομο κι η αναρχία του ατόμου ενάντια στην εξουσία». Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου. Σκηνικά: Κώστας Παππάς. Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Οι «Εκτελεστές» είναι τρία αδέλφια. Ο Κοσμάς (Σήφης Πολυζωίδης) ο αναρχικός, «που πολεμάει το σύστημα με τα βιβλία του», ο Τάσος (Βασίλης Μπισμπίκης) «το κλεφτρόνι» που το 'σκασε απ' τη φυλακή με το όνειρο να «την κάνει για Βραζιλία» και ο Στέλιος (Παναγιώτης Σούλης), ο καλλιτέχνης «το πρεζόνι που ταξιδεύει», ληστεύουν μια τράπεζα και καταφεύγουν στην αποθήκη ενός λατομείου. Εκεί θα παλέψουν παγιδευμένοι στους μηχανισμούς της εξουσίας.

  • Πρεμιέρα σήμερα, του έργου «Λάσσυ» του Ανδρέα Φλουράκη, στο θέατρο «Επί Κολωνώ». Σκηνοθεσία Χριστίνας Χριστοφή. Το έργο αφορά στη μετάβαση από την άρνηση στη συνθηκολόγηση, από το εγώ στο εμείς. Ενα ζευγάρι αντιμετωπίζει την προσταγή των ημερών: «Πάρε θέση. Είσαι με εμάς ή με τους άλλους;». Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Ισως τελικά, θύματα και θύτες είναι ενταγμένοι σε κάτι δυνατότερο που τους ξεπερνάει. Σκηνοθεσία Χρίστινας Χριστοφή. Σκηνικό: Δήμητρα Κρητικού. Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας. Παίζουν: Ηλίας Βαλάσης, Χριστίνα Χριστοφή.
  • «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ παρουσιάζεται, στο «Βασιλάκου». Mετάφραση: Ευαγγελία Σκοτιδάκη. Δραματουργική επεξεργασία-προσαρμογή: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Τάκης Τζαμαργιάς. Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς. Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ανδρη Θεοδότου, Σοφία Καψούρου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος Παρασκευή και Σάββατο, στις 18.00, Κυριακή, στις 17.00.
  • Η χοροθεατρική ομάδα «Move In Contact» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, παρουσιάζουν, στο θέατρο «Εν Αρχή» (Μιχαήλ Βόδα 13, Μετρό Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210.8810.496), «Το στρίψιμο της βίδας» του Χένρι Τζέιμς. Διασκευή Τζέφρι Χάτσερ. Μετάφραση του Θωμά Μοσχόπουλου. Σκηνοθεσία: Πάρης Μαντόπουλος. Παίζουν: Αννα Μερτζάνη, Κωνσταντίνος Ρεπάνης. Κάθε Σάββατο και Κυριακή (9.30 μμ).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θεατρικές πρεμιέρες (2013-03-15 00:00:00.0)
Τελευταίες παραστάσεις (2012-02-17 00:00:00.0)
Νέες αυλαίες (2006-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ