Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αγωνιστικό διήμερο για τα δικαιώματά τους

Στις 28 Μάρτη το πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και στη διάλυση των ΤΕΙ

Σήμερα και αύριο οι φοιτητές και οι σπουδαστές προχωρούν σε αγωνιστικό διήμερο μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Θα γίνουν κινητοποιήσεις σε τμήματα και σχολές για το κόστος σπουδών, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ και στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων, στο νόμο - πλαίσιο και υπέρ του δικαιώματος στις δωρεάν σπουδές για κάθε σπουδαστή, για τη σίτιση, τη στέγαση, τη μετακίνηση.

Παράλληλα, το ΜΑΣ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και στη διάλυση των ΤΕΙ, που θα γίνει στις 28 Μάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στην Ομόνοια. Ηδη έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής οι σύλλογοι: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Ηρακλείου, ΣΔΟ ΤΕΙ Ηρακλείου, Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας.

Προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο κινητοποιήσεις:

ΤΕΙ Πειραιά, σήμερα, κινητοποίηση στον πρόεδρο, στις 11 π.μ., με αιχμή το ζήτημα της στέγασης και, αύριο, κινητοποίηση για τη μετακίνηση.

ΤΕΙ Αθήνας, σήμερα, συμβολικό κλείσιμο της Ιεράς Οδού και, αύριο, κινητοποίηση για τη μετακίνηση.

ΑΣΠΑΙΤΕ, σήμερα, στις 3 μ.μ., πορεία και εξόρμηση στο κέντρο του Νέου Ηρακλείου για το κόστος σπουδών και, αύριο, κινητοποίηση στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας, με αίτημα να πληρωθούν οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική.

Φυσικομαθηματική Αθήνας, σήμερα και αύριο, κινητοποίηση στην Κοσμητεία, με αιχμή το θέμα της στέγασης. Αύριο, μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα της Φιλοσοφικής, κινητοποίηση στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας του Πανεπιστημίου, αλλά και κινητοποίηση για τη μετακίνηση.

Νομική Σχολή, κινητοποιήσεις, σήμερα και αύριο, στους προέδρους των τμημάτων και στην πρυτανεία, για το κόστος σπουδών.

Γεωπονική, σήμερα, αποκλεισμός της Ιεράς Οδού και, αύριο, κινητοποιήσεις στους προέδρους τμημάτων για να δοθούν δωρεάν οι εργαστηριακοί οδηγοί.

Πολυτεχνείο, σήμερα, κινητοποίηση στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνας.

Στην Κοζάνη

Με συγκέντρωση στην Εγνατία Οδό και άνοιγμα των διοδίων του Πολύμυλου από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι, αλλά και ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης με συναυλίες και άλλα δρώμενα, οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συνέχισαν και χτες τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά». Το ΤΕΙ εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι.

Σήμερα, οργανώνουν εκδήλωση στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ στην Κοζάνη και αύριο νέα Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ