Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
Απαιτείται ενιαία αγωνιστική απάντηση

Διαιρεμένους κρατούν τους εργαζόμενους οι τακτικές των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών

Την ανάγκη ενιαίας δράσης των εργαζομένων στις τράπεζες, με αφορμή τις εξελίξεις στις κυπριακές τράπεζες, αναδεικνύουν οι πρωτοβουλίες των ταξικών δυνάμεων στον κλάδο ενώ οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες προσπαθούν να κρατήσουν τους εργαζόμενους διαιρεμένους.

Στην κατεύθυνση της ενιαίας δράσης οι παρατάξεις «Αγωνιστική Συνεργασία» στην τράπεζα «Μαρφίν - Λαϊκή» και «Αγωνιστικό Μέτωπο» στην Τράπεζα Κύπρου (συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) καλούν σήμερα σε κοινή συγκέντρωση τους εργαζόμενους των δύο τραπεζών, στα γραφεία της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος και Σίνα, 4ος όροφος), στις 4.30 μ.μ. Παράλληλα, το «Αγωνιστικό Μέτωπο» στην ΟΤΟΕ έχει ήδη υπογραμμίσει ότι απαιτείται η οργάνωση του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο και μέτρο γι' αυτό αποτελεί η πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε όλες τις τράπεζες.

Στην αντίπερα όχθη στέκονται οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Χτες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στην Τράπεζα Κύπρου. Η συνδικαλιστική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΔΣ του Συλλόγου δεν άφησε να μετατραπεί η συγκέντρωση σε Γενική Συνέλευση παρόλο που οι παρόντες ήταν πολλαπλάσιοι από οποιαδήποτε Γενική Συνέλευση μέχρι τώρα. Επίσης, η πλειοψηφία δεν επέτρεψε την παρουσία συνδικαλιστών από άλλες τράπεζες αντιμετωπίζοντας το σύλλογο σαν «κλειστό κλαμπ». Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) στο ΔΣ του Συλλόγου της «Μαρφίν - Λαϊκής» απέρριπτε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για Γενική Συνέλευση το Σάββατο γιατί θα απουσιάζει ο πρόεδρος!

Μετά τη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν και πήγαν στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, όπου επέδωσαν ψήφισμα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων. Σήμερα θα γίνει νέα συγκέντρωση στις 8 π.μ. και πάλι έξω από τα κεντρικά γραφεία (Λ. Αλεξάνδρας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ