Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συνεχίζουν σήμερα με απεργία

Με απεργία συνεχίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στους φορείς που υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας, με απόφαση των πέντε Ομοσπονδιών (ασφαλιστικών ταμείων, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, υγειονομικών υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ και υπουργείου) ενάντια σε διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και ποινικοποιούν ακόμα και το λάθος ή την αμέλεια ενός υπαλλήλου στα ασφαλιστικά ταμεία ή τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Στις 8.30 π.μ. θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στη Σταδίου.

Χτες πραγματοποίησαν στάση εργασίας, συγκέντρωση στο υπουργείο και πορεία στη Βουλή. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ οι ταξικές δυνάμεις, η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους εξέφρασε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, και τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι διατάξεις του νομοσχεδίου δίνουν τη δυνατότητα πειθαρχικής δίωξης ενός εργαζόμενου για ένα λάθος ή μια αμέλεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαθεσιμότητα μέχρι και ενός έτους. Δημιουργεί, δηλαδή, τις συνθήκες για μια βιομηχανία διαθεσιμοτήτων, ανοίγοντας το δρόμο γενίκευσης μιας τέτοιας πρακτικής, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε απολύσεις. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, ο στόχος είναι «να γίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, μέσα από ένα μηχανισμό διαρκούς φόβου και ιδεολογικής τρομοκρατίας, υπάκουοι εκτελεστές της φιλο-επιχειρηματικής πολιτικής. Να μην τολμούν να αμφισβητήσουν την κυβερνητική πολιτική, γιατί θα βρεθούν άμεσα στον προθάλαμο της απόλυσης μέσα από μια απλή καταγγελία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ