Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Κόντρα στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα

Καμία συμμετοχή σε στημένους «διαλόγους» και συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια πολιτική, αποφάσισε (19/3) η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων στο ΥΠΠΟ (Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής - Στερεάς- Νήσων).

Η ΓΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους άνεργους να στηρίξουν τον αγώνα τους «γιατί ο πολιτισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό» και αντιδρά στην απόφαση πώλησης του κεντρικού κτιρίου στην Μπουμπουλίνας από το ΤΑΙΠΕΔ, «που θα οδηγήσει το (πρώην) ΥΠΠΟ να πληρώνει ενοίκιο για κτίριο που είναι ιδιόκτητο! Τα ακίνητα του ΥΠΠΟ να διατεθούν για τις ανάγκες του πολιτισμού».

Εκτιμά ότι τα αιτήματά του μπορούν να... «διεκδικηθούν αποφασιστικά μόνο μέσα από την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης και των μνημονίων. Σήμερα οργανώνουμε και συνεχίζουμε τη δράση μας ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της Ε.Ε, του ΔΝΤ και των πολιτικών τους εκπροσώπων, της τρικομματικής κυβέρνησης, που στοχεύουν στην παραπέρα συμπίεση του κατώτατου μισθού , στις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα και στην κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων. Παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που αφανίζει τους εργαζόμενους και καθιστά τον πολιτισμό πεδίο ανάπτυξης για λίγους (...) Επιδιώκουμε με τον αγώνα να γίνουν βήματα για τη συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτήν την πολιτική».

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε: 24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης του σχεδίου οργανισμού στην κυβερνητική επιτροπή. Κοινή κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας, σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία του ΥΠΠΟ και του πολιτισμού και των άλλων υπουργείων. 24ωρη απεργία και κινητοποίηση στη Βουλή αν τα οργανογράμματα εισαχθούν για ψήφιση στη Βουλή σε συντονισμό με άλλα σωματεία του Δημοσίου. Σύσκεψη σωματείων και ομοσπονδιών από τα υπουργεία και άλλους φορείς για συντονισμό ενάντια στις συγχωνεύσεις, τους νέους οργανισμούς, το σχέδιο «Αθηνά» στις 27/3, 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ και ενημέρωση του κόσμου (εξορμήσεις, συνελεύσεις, εκδηλώσεις κλπ).

Τέλος, η ΓΣ καταγγέλλει την, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, πώληση της χερσονήσου του «Αστέρα Βουλιαγμένης» (ξενοδοχείο, πλαζ ΕΟΤ, Ναυταθλητικός Ομιλος, Μαρίνα «Ακρωτήρι», δασικές εκτάσεις), σημειώνοντας ότι στην έκταση αυτή βρίσκεται και ο αρχαίος ναός του Ζωστήρα Απόλλωνα που πωλείται και αυτός. «Η πολιτιστική κληρονομιά και αρχαιότητες δεν πωλούνται, δεν ενοικιάζονται "μακροχρόνια", δεν χωράνε σε εμπορευματικές αντιλήψεις», επισημαίνει το ψήφισμα της συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ