Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΕΣΒΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
«Συνεχίζουμε στο δρόμο του Τσάβες»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες ο πρέσβης της Βενεζουέλας, Φράνκλιν Γκονσάλες, όπου σημείωσε ότι η λεγόμενη «Μπολιβαριανή επανάσταση» θα συνεχίσει το δρόμο της παρά τη φυσική απώλεια του Ούγκο Τσάβες καθώς αυτή είναι η απαίτηση του λαού της χώρας. Αναφερόμενος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας, στις 14 Απρίλη, σημείωσε πως με το ίδιο πρόγραμμα που ενέκρινε ο λαός και νίκησε ο Ούγκο Τσάβες στις πρόσφατες εκλογές τον περασμένο Οκτώβρη με το ίδιο πρόγραμμα θα πορευτεί ο νέος υποψήφιος πρόεδρος Νικόλας Μαδούρο.

Παρουσίασε δε, δύο δημοσκοπήσεις όπου στην μεν πρώτη, αν γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή εκλογές, το ποσοστό που συγκεντρώνει ο Ν. Μαδούρο είναι 53% έναντι 35% του Ενρίκε Καπρίλες. Στην «παράσταση νίκης» η πλευρά Μαδούρο αυξάνει τα ποσοστά της, τα οποία φτάνουν το 61% έναντι 21% της πλευράς Καπρίλες.

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας αναφέρθηκε επίσης, με αφορμή και τις εξελίξεις στην Κύπρο, στην προώθηση από τις κυβερνήσεις του Ου. Τσάβες της εθνικοποίησης των φυσικών πόρων, πράγμα που βοήθησε στην ανάπτυξη των κοινωνικών προγραμμάτων που βελτίωσαν την ζωή των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ