Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ - ΕΕΔΥΕ
Εκδήλωση για την επέμβαση στο Μάλι

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργάνωσαν χτες εκδήλωση με θέμα την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι και τις εξελίξεις στην περιοχή, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, με κεντρικό ομιλητή τον πρέσβη επί τιμή Θέμο Στοφορόπουλο.

Ο Θ. Στοφορόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για μία κλασική ιμπεριαλιστική επέμβαση σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία αφενός ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, επιδίωκε τόνωση των χαμηλών ποσοστών δημοτικότητας αφετέρου γαλλικά μονοπώλια ενέργειας, όπως η εταιρεία ενέργειας AREVA, ήθελαν εξασφάλιση των κοιτασμάτων ουρανίου κοιτώντας μακροπρόθεσμα και σε άλλο ορυκτό πλούτο, όπως τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου που βρίσκονται μεταξύ άλλων στην περιοχή. Ο ομιλητής υπογράμμισε ότι καμία επέμβαση δε θα είχε γίνει στο Μάλι εάν οι αρχές της χώρας δεν είχαν εγκαταλείψει επί χρόνια το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια.

Ακολούθως πήρε το λόγο ο συνταγματάρχης ε.α. και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ Νίκος Παπαναστάσης, ο οποίος επισήμανε ότι η επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς συνδέεται με τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και διαπλοκές σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν μέλη της γραμματείας και του προεδρείου της ΕΕΔΥΕ και της ΕΕΔΔΑ, ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής, και εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Θανάσης Πατουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ