Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το ΜΑΣ για τους... «συμπαραστάτες» των σπουδαστών

Με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» έχουν εμφανιστεί στις σχολές διάφοροι ...υπερασπιστές του αγώνα των φοιτητών και των σπουδαστών ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», από τελείως, όμως, διαφορετική λογική. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που παρουσιάζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για την παράταξη «Ηφαιστος», στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΚΤΣ) του ΤΕΙ Αθήνας.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΜΑΣ, «τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στη σχολή μας ανακοινώσεις με τίτλο ένα "όχι" και υπογράφονται από ένα "Μέτωπο σπουδαστών, καθηγητών και αποφοίτων Τεχνολογίας" ή αλλιώς "Ηφαιστος". Η εμφάνιση αυτής της ομάδας έγινε με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου "Αθηνά" που προβλέπει τη συγχώνευση του τμήματος της Τεχνολογίας και της Γραφιστικής. Μάλιστα, στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας (ΣΓΤΚΣ) η ομάδα αυτή κυκλοφόρησε και πρόταση "πάλης" προς το σπουδαστικό σύλλογο.

Το οξύμωρο είναι ότι παρότι τη μοίραζαν κάποιοι σπουδαστές, στο τέλος της ανακοίνωσης υπέγραφαν τη στήριξή τους ο Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδας, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών Συσκευασίας, Ενωση Ιδιοκτητών Τυπογραφείων Αττικής κ.ά. δηλαδή επιχειρηματίες του κλάδου Τύπου και Χάρτου».

Στην ανακοίνωση του ΜΑΣ σημειώνεται πως «όταν οι συγκεκριμένοι σπουδαστές ρωτήθηκαν απάντησαν πώς έχουν τη στήριξη επιχειρηματιών του κλάδου και καθηγητών της σχολής».

Το ΜΑΣ καλεί ν' αναρωτηθούν οι σπουδαστές γιατί όλοι αυτοί που δεν ήταν στο πλευρό των σπουδαστών, όλο το προηγούμενο διάστημα, για μια σειρά εκρηκτικά προβλήματα, τώρα «ξαφνικά» μετατρέπονται σε «φίλους». Το ΜΑΣ σημειώνει ότι δεν μπορεί να έχουν κοινό στόχο οι σπουδαστές με τους επιχειρηματίες και εξηγεί: «Αυτοί καλούν σε τροποποίηση του σχεδίου "Αθηνά" ενώ συμφωνούν με την ουσία του σχεδίου, που είναι τα πτυχία "σούπα" και η μετατροπή των ΤΕΙ σε ΙΕΚ. Εμείς ζητάμε απόρριψη του Σχεδίου "Αθηνά" και πτυχία με αξία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ