Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Σήμερα η αντιφασιστική συναυλία στη Λάρισα

Στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας απευθύνει κάλεσμα στα 5μελή και τα 15μελή μαθητικά συμβούλια των σχολείων της περιοχής να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή των μαθητών στη συναυλία που πραγματοποιείται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Λάρισας, με θέμα «ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ».

Στην επιστολή - κάλεσμα που έστειλε αναφέρεται στην Χρυσή Αυγή κι ανάμεσα στα άλλα επισημαίνει: «Νιώθουμε αηδία γι' αυτά που λένε στελέχη της ΧΑ για "φούρνους", "σαπούνια", "χούντες", "εκτελέσεις" και "εξορίες". Οι φασίστες θέλουν να διχάσουν τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μη βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους. Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωσή μας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δε φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα. Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους, Ελληνες και ξένους».

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, χαιρετίζει και στηρίζει την κοινή πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας, να διοργανώσουν συναυλία με σπουδαστικά και μαθητικά συγκροτήματα, ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά και καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στη συναυλία, αλλά και στον αγώνα ενάντια στις βάρβαρες ταξικές πολιτικές που φορτώνουν τα σπασμένα της κρίσης των καπιταλιστών στους εργαζόμενους και τη νεολαία, για να διατηρήσουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές, τους οποίους υπηρετούν με θέρμη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα τους καλεί να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής σε κάθε χώρο δουλειάς και κατοικίας, να μη βρίσκουν πουθενά έδαφος να σπείρουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ