Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αγώνας για το Νοσοκομείο Πατησίων

Tο μεθοδευόμενο από την κυβέρνηση κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, μετά και την άρση πρόσφατα της εφημερίας του Παθολογικού και του Καρδιολογικού Τμήματος, κατήγγειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του χτεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓτης ΚΕ του Κόμματος και δημοτικός σύμβουλος, υπογράμμισε τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, καθώς, ενώ στα λόγια λέει ότι θα διεκδικήσει την παραπέρα λειτουργία του νοσοκομείου (εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και όμορων δήμων), στην πράξη δεν κάνει απολύτως τίποτε. Ζήτησε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη του «Πατησίων» αλλά και όλων των νοσοκομείων με δωρεάν υπηρεσίες για όλους.

Κατήγγειλε, επίσης, τη δημοτική αρχή για μια σειρά πρόστιμα που επέβαλε σε ελεύθερους επαγγελματίες για «κατάληψη κοινόχρηστου χώρου». Ποσά δυσβάσταχτα (χιλιάδες ευρώ ανά «παραβάτη») σε καιρούς γενικευμένης ανέχειας. Μεταφέροντας σχετικό αίτημα του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων στο Δήμο Αθήνας, ζήτησε η δημοτική αρχή να σταματήσει αυτό το όργιο επιβολής προστίμων, να μην επιμείνει στην είσπραξή τους, να δώσει μιαν ανάσα στους βιοπαλαιστές που αγωνιούν για την επιβίωσή τους.

Αντιτάχθηκε στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να κάνει μεν προσλήψεις στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου, αλλά με «μπλοκάκι» και πενιχρές αμοιβές, ελαστικές εργασιακές σχέσεις δίχως ούτε καν στοιχειώδη δικαιώματα. Παράλληλα, με αφορμή νέο εργατικό ατύχημα πρόσφατα στο Δήμο (βράδυ Καθαράς Δευτέρας εργάτης της καθαριότητας καθώς ήταν για αποκομιδή νοσοκομειακών απορριμμάτων στο «Λαϊκό» περιλούστηκε με οξέα και άλλα υγρά) έθεσε πάλι ζήτημα τήρησης των κανόνων ασφαλείας και υγιεινής για τους εργαζόμενους του Δήμου. Παράλληλα, σε συζήτηση για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις που έρχονται με αυτήν, ξεκαθάρισε ότι είναι καθαρή πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να αδειάσει το Δημόσιο από χιλιάδες υπαλλήλους, απόφαση που μπορεί να ανατραπεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους με όρους κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ