Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αποσπασματικά προγράμματα αγωγής Υγείας

Προγράμματα αγωγής Υγείας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τη στοματική υγεία, προωθεί η περιφέρεια Αττικής. Το σχετικό πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία του Λεκανοπεδίου και διακρίνεται από αποσπασματικότητα και ημιτελή εφαρμογή, όπως τα περισσότερα του είδους. Κι αυτό γιατί αντιμετωπίζουν την Υγεία στη λογική της ατομικής ευθύνης από τη μια μεριά, ενώ διαπιστώνουν ή προχωρούν σε διάγνωση, χωρίς να υπάρχει καμία πρόνοια για θεραπεία από την άλλη. Τη φετινή σχολική χρονιά, το εν λόγω πρόγραμμα θα το λειτουργήσουν γιατροί της Περιφέρειας ενώ από του χρόνου θα προταθεί να γίνει σε συνεργασία με δήμους.

Στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο συζήτησης προχτές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο εκλεγμένος του ΚΚΕ Ι. Κοκκινόπουλος, σημείωσε μεν ότι τα προγράμματα Υγείας που προτείνονται είναι χρήσιμα και αναγκαία, τόνισε ωστόσο ότι είναι αποσπασματικά, ειδικά μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί δραματικά και οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν θεραπεία στα παιδιά τους. Υπογράμμισε ότι «οι ανάγκες για αγωγή υγείας θα μπορούσαν και πρέπει να καλύπτονται σταθερά και συστηματικά από το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Μέσα από τα Κέντρα Υγείας, με όλο τον εξοπλισμό και προσωπικό (για παράδειγμα γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, νοσηλευτές, μαίες, κλπ.), που θα ξεκινά από την ενημέρωση και θα φτάνει ως και τη θεραπεία. Θα έχει συστηματικό χαρακτήρα, θα είναι απολύτως δωρεάν και θα αφορά το σύνολο του πληθυσμού, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, ανεργίας, εθνικότητας. Ακόμη και σήμερα που υπάρχουν ελάχιστα Κέντρα Υγείας στην Αττική, θα μπορούσαν με δημόσιες - δωρεάν κινητές μονάδες και πιο ολοκληρωμένα, να εφαρμόσουν έστω και αυτά τα υποτυπώδη προγράμματα αγωγής υγείας, κεντρικά με την ευθύνη και τη χρηματοδότηση του κράτους».

Επέστησε δε την προσοχή να μην εμπλακούν εταιρείες προκειμένου να διαφημιστούν, όπως έγινε σε αντίστοιχο πρόγραμμα Υγείας σε σχολεία του Πειραιά, όπου προωθούσαν συγκεκριμένες οδοντόκρεμες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παναναπηρικό συλλαλητήριο αύριο στο Σύνταγμα (2020-07-14 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ στους γονείς (2017-06-30 00:00:00.0)
Αγροτικά ιατρεία σε αποθήκες και καφενεία! (2015-07-29 00:00:00.0)
Στόχοι πάλης που αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες (2012-09-09 00:00:00.0)
Για τη δραματική κατάσταση των ιατροφαρμακευτικών και προνοιακών παροχών (2012-09-06 00:00:00.0)
Ανάγκη των καιρών η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης (2012-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ