Παρασκευή 30 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΕΑΑΝ - ΣΕΜΙΣΕΑ
Κινητοποίηση για τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ στους γονείς

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), με κεντρικά αιτήματα την άμεση καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των οφειλομένων στους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους, να αποζημιώνονται όλες οι οικογένειες των ΑμεΑ και οι ασθενείς άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ με την κατάθεση των δικαιολογητικών όταν πρόκειται για επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

Παρότι οι διοργανωτές της συγκέντρωσης είχαν ενημερώσει το υπουργείο Υγείας για την κινητοποίηση και είχαν ζητήσει συνάντηση, κανένας εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας δεν παρουσιάστηκε για να τους συναντήσει.

Με συνθήματα όπως «Κόβουν επιδόματα, συντάξεις και μισθούς, μας πάνε στον μεσαίωνα όλους καρφωτούς», «Αυτά τα μέτρα είναι καρμανιόλα, αν δεν ξεσηκωθούμε θα μας τα πάρουν όλα», οι συγκεντρωμένοι έκαναν ξεκάθαρο ότι θα κλιμακώσουν τη δράση τους, καθώς πολλά παιδιά μένουν χωρίς θεραπείες λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων των αποζημιώσεων από τον ΕΟΠΥΥ που φτάνουν και τους 9 μήνες.

Παράλληλα, διεκδικούν: Αμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφτούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά μας. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων σε ΝΠΙΔ και ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής. Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού, όχι στην αυτασφάλιση και την πλανόδια εργασία. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους! Κατάργηση των τροφείων. Να σταματήσουν να διώχνονται παιδιά από τα κέντρα επειδή οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν. Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν κρατικών δομών πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς. Ενταξη όλων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στις δημόσιες δομές, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ