Παρασκευή 30 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «BIC ΒΙΟΛΕΞ ΑΕ»
Εργατικό «ατύχημα» και εργοδοτική άρνηση για ενημέρωση του Συνδικάτου

Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στο εργοστάσιο της εταιρείας «BIC ΒΙΟΛΕΞ ΑΕ» στο Κρυονέρι, την περασμένη Τετάρτη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, με βάση τις πληροφορίες του Συνδικάτου, μια εργαζόμενη τραυματίστηκε στον αντίχειρα, ενώ εργαζόταν στο τμήμα συναρμολόγησης. Το Συνδικάτο προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, με σκοπό να ενημερωθεί για το αν έγινε δυνατόν να σωθεί ο αντίχειρας της εργαζόμενης, ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε οποιαδήποτε ενημέρωση. «Μας απάντησαν ότι δεν δίνουν πληροφορίες σε κανέναν για οτιδήποτε συμβαίνει εντός της εταιρείας», ενώ παράλληλα ισχυρίστηκαν ότι «δεν γνώριζαν να έγινε κανένα ατύχημα!», καταγγέλλει το Συνδικάτο. Αντίστοιχα, το Συνδικάτο επικοινώνησε με το αρμόδιο ΚΕΠΕΚ, απ' όπου έλαβε την απάντηση ότι «δεν γνωρίζουν» αν δηλώθηκε το «ατύχημα» και πότε θα παρέμβουν για να γίνει έλεγχος των συνθηκών...

Το Συνδικάτο απαιτεί να γίνει έλεγχος σε όλο το εργοστάσιο, σε κάθε μηχανή, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και λειτουργούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, αν οι μηχανές λειτουργούν με βάση όλα τα στάνταρ ασφαλείας. Καταγγέλλει, τέλος, το καθεστώς «απαγόρευσης εισόδου» που έχει επιβάλλει η εργοδοσία στους εκπροσώπους του.

Το Συνδικάτο υπενθυμίζει πως πριν λίγους μήνες είχε σημειωθεί αντίστοιχο «ατύχημα» στο τμήμα των καλουπιών και καλεί τους εργαζόμενους «να μην υποκύψουν στη γνωστή τρομοκρατία, που ασκούν όλοι οι εργοδότες» και «να υπερασπίσουν αγωνιστικά τη σωματική τους ακεραιότητα, τη ζωή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ