Σάββατο 23 Μάρτη 2013 - Κυριακή 24 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΧΑΝΙΑ
Διαδήλωσαν ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Ν. Καταστημάτων απάντησαν οι εργαζόμενοι στα Χανιά στην επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης συνολικά των εργαζομένων. Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων των Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά και του Συνδικάτου Οικοδόμων. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, μετά από μήνυση εργοδότη, η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ε. Δημητρουλάκη, μέσα στο χώρο δουλειάς της, γιατί «τόλμησε» η ίδια και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου να υπερασπιστούν - και με κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα - εργαζόμενη (έγινε μήνυση και στην ίδια) που απολύθηκε γιατί συμμετείχε σε απεργίες και επιπλέον αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση μισθού. Η εργοδοσία εκτός από την πρόεδρο άσκησε μήνυση και στο σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου με τις κατηγορίες της «συκοφαντικής δυσφήμισης» και του «εκβιασμού». Η συνδικαλίστρια παρέμεινε περίπου δυο ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Παράλληλα, πληθαίνουν τα μηνύματα καταδίκης της επιχείρησης ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εκφράστηκε με την πρωτοφανή σύλληψη της προέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων μέσα στο χώρο δουλειάς της. Σε αυτά προστίθενται τα ψηφίσματα της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Χανίων, του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων και Βοηθών Φαρμακείου. Επίσης ψήφισμα καταδίκης εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΠΡΟΣΜΕΚΑ» (πρόκειται για το συνεταιρισμό αλουμινοκατασκευαστών Χανίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ