Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Χτύπημα από αντικαθεστωτικούς σε πανεπιστήμιο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--

Ολμος αντικαθεστωτικών έπληξε το μεσημέρι την καφετέρια του τμήματος αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Δαμασκού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 20, όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων «ΣΑΝΑ». Οι αντικαθεστωτικοί τις τελευταίες μέρες επιτίθενται με όλμους κατά διαφόρων σημείων της Δαμασκού ενώ σκληρές μάχες μαίνονται και σε άλλα σημεία της χώρας, από το νότο στην Νταράα μέχρι το βορρά στο Ιντλίμπ και στο Χαλέπι. Επίσης, οι συριακές αρχές διέψευσαν κατηγορηματικά ότι αντικαθεστωτικοί έπληξαν ιρανικό αεροσκάφος μέσα στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, το οποίο μετέφερε όπλα. Ο ισχυρισμός αυτός δεν επιβεβαιώνεται από καμία άλλη πηγή, παρά τις διάφορες εικόνες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο.

Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι συνθήκες διαβίωσης των Σύρων προσφύγων στους καταυλισμούς στα σύνορα με γειτονικές χώρες, πράγμα που οδηγεί σε συχνές αντιδράσεις. Πάντως, οι τουρκικές αρχές διέψευδαν ότι έδιωξαν περίπου 600 Σύρους πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Ακτσάκαλε, όπου την Τετάρτη το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια και ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 7χρονος. Παρά την καταστολή από τις τουρκικές αρχές εκπρόσωπός τους υποστήριξε ότι δεν εκδιώχθηκε κανείς και ότι 100 πρόσφυγες θέλησαν να επιστρέψουν στη Συρία. Επεισόδια σημειώθηκαν και στον καταυλισμό Ζαατάρι, στην Ιορδανία.

Τέλος, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε την παραχώρηση της έδρας της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο προς τους αντικαθεστωτικούς, που έγινε προχτές, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Επίσης, στη σύνοδο του Συνδέσμου απροκάλυπτα πλέον προωθήθηκε το θέμα του ελεύθερου εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών, που απαρτίζονται από διάφορες δυνάμεις και οργανώσεις ισλαμιστών μισθοφόρων που έχουν εισέλθει στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ