Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καμιά υποχώρηση στην επίθεση κατά των Συλλογικών Συμβάσεων

«Καμία υποχώρηση - κάθε υποχώρηση θα χειροτερεύσει τη ζωή μας. Η εμπειρία, άλλωστε, έχει δείξει ότι όπου οι εργαζόμενοι υποχώρησαν και αποδέχτηκαν μειώσεις μισθών όχι μόνο δεν απέτρεψαν τα χειρότερα, αντίθετα διευκόλυναν την εργοδοσία να κλιμακώσει την επίθεση». Με αυτά τα λόγια, το κλαδικό Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, καλεί τους εργάτες του κλάδου σε αγώνα ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με νόμο.

Και τονίζει: «Η αποτροπή της εξαθλίωσής μας θα εξαρτηθεί από την παρεμπόδιση της εφαρμογής των μέτρων. Χρέος όλων μας είναι να σταθούμε όρθιοι. Να αποτρέψουμε την κατάργηση του 5ήμερου - 8ωρου - 40ωρου, τις μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις, να βάλουμε φραγμό στις ορέξεις της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς, συνολικά στον κλάδο.

Αυτός ο αγώνας απαιτεί οργάνωση, αντοχή, ταξική ενότητα και αδιαλλαξία, απαιτεί συστράτευση κάθε εργαζόμενου, την ενεργό ένταξη στο Συνδικάτο, τη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, στις αποφάσεις και στη δράση. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να έχει αποτελέσματα για την τάξη μας».

Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας: «Συναδέλφισσα-ε, Μην υποχωρείς στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Οργανώσου στο συνδικάτο σου. Κανένας φόβος - καμία υποταγή, έχουμε τη δύναμη να τους δυσκολέψουμε και να επιβάλουμε το δίκιο μας. Απαιτούμε άμεσα την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ