Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλη επιτυχία της μελωδικής... διαδήλωσης

Από την προχθεσινή συναυλία στην Κλαθμώνος για τον πολιτισμό
Από την προχθεσινή συναυλία στην Κλαθμώνος για τον πολιτισμό
Ασφυκτικά γέμισε προχτές η πλατεία Κλαυθμώνος από τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τη συναυλία διαμαρτυρίας που οργάνωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, στο πλαίσιο του νέου γύρου κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε στην πρόσφατη γενική του συνέλευση.

Από το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα, εργαζόμενοι στον Πολιτισμό και πλήθος ακόμη εργαζομένων, ανέργων, μαζί με τους πολλούς καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν, όχι μόνο αφιλοκερδώς αλλά και θερμά στην πρόσκληση του σωματείου δίνοντας, ταυτόχρονα, «μελωδική» συνέχεια των κινητοποιήσεων των τελευταίων βδομάδων «ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια συρρίκνωσης και διάλυσης των υπηρεσιών πολιτισμού». Με το λαό της Αθήνας να γίνεται γνώστης των κεντρικών αιτημάτων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, την πλήρωση των κρατικών πολιτιστικών δομών με θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, καμιά θέση εργασίας χαμένη στον Πολιτισμό και αυτονόμηση του υπουργείου Πολιτισμού.

Χαιρέτισαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, Εύα Μελά, εκπρόσωποι της ΠΟΘΑ και του ΣΕΗ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τσαμπούνες από μάστορες του είδους (οι Γιώργος και Γιάννης Ρεφενές, Χρήστος Δανάκης, Φραγκίσκος Τζιωτάκης) και από τις 7 και μετά εμφανίστηκαν τραγούδησαν οι Μαρίζα Κωχ με τη συνοδεία της Τζένης Ντούρου, Ηλίας Βαμβακούσης, Καλλιόπη Βέττα, Σπύρος Γραμμένος, «Elektrobalkana», «Encardia», Εργαστήρι πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων - Πολυφωνικό σύνολο ΧΑΟΝΙΑ, Καίτη Κουλιά, Δημήτρης Κώτσικας, Λόλεκ, Πάνος Μουζουράκης, Νίκος Οικονομίδης, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Ορφέας Περίδης, Ναταλία Ρασούλη, Θέμος Σκανδάμης, «ΓΚastΑΡbeitΕΡ», «Cart Postal», Γιώργος Λυκούρας και το συγκρότημά του «Ο πάπυρος του κ. Fackelmann», ο Παντελής Θαλασσινός, η Νατάσα Παπαδοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ