Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τις εκλογές

Το «κουστούμι» του ανεξάρτητου φορούν ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Την προσπάθεια παραπλάνησης των εργαζομένων από τις παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΣΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και καλεί σε ενίσχυση της ΔΕΣΚ στις εκλογές που γίνονται αυτό το διάστημα σε σωματεία του σιδηροδρόμου.

Η ΠΑΣΚ - σημειώνει το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών - «εμφανίζεται στις εκλογές ανάλογα με το χώρο και το σωματείο με άλλο όνομα (...) Η ΔΑΚΕ δηλώνει και αυτή ανεξάρτητη, αλλάζει όνομα αν χρειαστεί (...) Τον ένα μήνα φεύγει από τον πολιτικό της φορέα, τη ΝΔ, και τον άλλο μήνα ξαναμπαίνει. Είναι λάτρης των ιδιωτικοποιήσεων αλλά καμιά φορά για χάρη των Σιδηροδρομικών και μόνο, παλεύει και για Δημόσιο Σιδηρόδρομο, όπως λέει. Εκεί που επικρατεί η μεγάλη σύγχυση είναι με την παράταξη της Αυτόνομης Παρέμβασης (έτσι λέγεται στη ΓΣΕΕ) που στον Σιδηρόδρομο είναι η ΣΕΚ, που έχει βάλει αυτοσκοπό να παίξει το ρόλο της ΠΑΣΚ στη θέση της ΠΑΣΚ (...) να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και τα σωματεία στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. (...) δηλώνουν κι αυτοί ακομμάτιστοι, γενικώς αριστεροί, ανεξάρτητοι αλλά και αγανακτισμένοι. Προτείνουν καταλήψεις με χτυπημένη κάρτα παρουσίας, αλλά και απεργίες διαρκείας χωρίς απεργούς, προσβλέποντας σε συγκυριακούς μικροπολιτικούς στόχους. Το πρόβλημά τους είναι να αλλάξουν οι κυβερνήσεις και όχι οι πολιτικές. (...) Και οι τρεις παρατάξεις στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ (...) Με τη ρητορική τους περί ακομμάτιστου συνδικαλισμού, θέλουν να κρύψουν από τους εργαζόμενους τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, που είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, τα μονοπώλια και τα κόμματα που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές».

Το ΠΑΜΕ και η ΔΕΣΚ «δεν δηλώνουν "αυτόνομοι", "ανεξάρτητοι". (...) διακηρύττουμε με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους ότι είμαστε και ανήκουμε στην εργατική τάξη. Πιστεύουμε στην ταξική πάλη και παλεύουμε για την αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικάτα υπέρ των εργατικών συμφερόντων (...) Οι εργαζόμενοι χρειάζονται ένα κίνημα που θα διεκδικεί ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των τραπεζών και των μονοπωλίων. (...) Με αυτές τις θέσεις καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν σε όλες τις εκλογές τα ψηφοδέλτια της ΔΕΣΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ