Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Τους λένε ότι δεν υπάγονται στην εργατική νομοθεσία!

Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οτι ... δεν υπάγονται στην εργατική νομοθεσία δήλωσε σε εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», χτες, ο εκπρόσωπος της Επιθεώρησης Εργασίας. Ηταν η απάντηση που εισέπραξαν οι εργαζόμενοι οι οποίοι έκαναν μαζική και μαχητική κινητοποίηση μαζί με την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει. Διεκδικούν να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προς τους Δήμους και τις άλλες ΜΚΟ και οργανισμούς όπου απασχολούνται, προκειμένου να τους παρέχονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και την υγιεινή της εργασίας. Οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους μακροχρόνια άνεργοι, κατήγγειλαν ότι αναγκάζονται να δουλεύουν στην καθαριότητα χωρίς μέτρα προστασίας, αφού οι Δήμοι δεν τους τα παρέχουν, δεν δικαιούνται αναρρωτικές άδειες, κλπ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους και στο εξής να πληρώνονται στις αρχές κάθε μήνα, και επίσης τροποποίηση της σύμβασης ώστε να υπαχθούν στην εργατική νομοθεσία και να κατοχυρωθούν κανονικά όλα τους τα δικαιώματα. Την επόμενη Δευτέρα, η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε νέα γενική συνέλευση.

Νέα παρέμβαση για τους εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» πραγματοποίησε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Μαζί με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, έκανε παρέμβαση στο δήμο Γαλατσίου, όπου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα απασχολούνται κατά κύριο λόγο στην καθαριότητα.

Απαιτήθηκε η παροχή μέσων ατομικής προστασίας και γάλακτος, επιδόθηκε σχετική εγκύκλιος, και ζητήθηκε η παροχή δύο ημερών άδεια το μήνα. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνεχίσουν να διεκδικούν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους και να επανέλθουν αναμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις και πρωτοβουλίες από τη δημοτική αρχή σε συνεννόηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στις ΜΚΟ και τη στήριξη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν για να μην απολυθούν (2019-02-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματά τους (2019-01-24 00:00:00.0)
Να απομακρυνθούν οι ΜΚΟ από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» (2012-12-29 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη με τους εργαζόμενους στην «κοινωφελή εργασία» (2012-10-20 00:00:00.0)
Συσκέψεις του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής (2012-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ