Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Πέρασε με το σύνολο του επενδυτικού νόμου

Την αντίθεσή του επανέλαβε το ΚΚΕ, που μέχρι την τελευταία ώρα ζητούσε την απόσυρσή της

Με διάφορα διαδικαστικά προσχήματα από το προεδρείο της Βουλής, δεν έγινε τελικά χτες η ονομαστική ψηφοφορία για το σύνολο του επενδυτικού νομοσχεδίου, στο οποίο ενσωματώθηκε η απαράδεκτη τροπολογία για την απαλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών που χορήγησαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σε πολιτικά κόμματα.

Ο προεδρεύων της συζήτησης Γ. Τραγάκης, επικαλούμενος τον κανονισμό της Βουλής, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία πάνω σε ήδη ψηφισμένο άρθρο, όπως η επίμαχη διάταξη και έτσι εν μέσω αντεγκλήσεων προχώρησε στην ψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς ονομαστική ψηφοφορία. Η ΔΗΜΑΡ, που είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο και επί της αρχής και επί των άρθρων, τελικά δήλωσε ότι το καταψηφίζει στο σύνολο, ενώ σύγχυση προκάλεσε δήλωση του Α. Κακλαμάνη ότι και το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει, κάτι όμως που δεν ίσχυε, αφού διευκρινίστηκε αργότερα ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε κανονικά το νομοσχέδιο.

Ακολούθησαν φραστικές αντιπαραθέσεις επί της διαδικασίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» να θέτουν ζήτημα ακύρωσης της ψηφοφορίας και τον Π. Καμμένο να ισχυρίζεται ότι στην προχτεσινή συζήτηση για το θέμα της τροπολογίας το ΚΚΕ δεν τοποθετήθηκε. Αμεσα απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ καταψήφισε τη συγκεκριμένη τροπολογία που ήρθε στα μουλωχτά στη Βουλή, για το θέμα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, ενώ σχετική τοποθέτηση έκανε προχτές στην Ολομέλεια και ο βουλευτής του κόμματος Ν. Καραθανασόπουλος.

Η εν λόγω διάταξη, είπε ο Ν. Μωραΐτης, είναι φωτογραφική για τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων που πήραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ από διάφορες τράπεζες χωρίς καμία υποθήκη πέρα από την κρατική επιχορήγηση των επόμενων ετών. Υπενθύμισε ακόμα ότι το ΚΚΕ και στο παρελθόν έχει αντιταχθεί σε παρόμοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες για ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των κομμάτων και ζήτησε εκ νέου την απόσυρση της τροπολογίας. Σε διαφορετική περίπτωση, ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ