Παρασκευή 12 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πολύμορφη προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων

ΑΓΚΥΡΑ, ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ.--

Επίσκεψη στη Μογγολία πραγματοποίησε χτες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε συνομιλίες στο Ουλάν Μπατόρ με τον ομόλογό του, Νορόβ Αλτάνκουγιαγ, δηλώνοντας την επιθυμία της Αγκυρας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και των εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών.

Και ενώ ο Ρ. Ερντογάν πραγματοποιεί ασιατική περιοδεία για την προώθηση των συμφερόντων των τουρκικών μονοπωλιακών ομίλων, ο Πρόεδρος της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ανοίγοντας τις εργασίες μίας ακόμα συνάντησης, η οποία λαμβάνει χώρα στην Τουρκία, υπό τον τίτλο «Συμπόσιο για την Μετανάστευση, το Ισλάμ και την πολυπολιτισμικότητα», δήλωσε ότι η αυξητική τάση του ρατσισμού, του αντιισλαμισμού και της ξενοφοβίας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση προκαλούν σειρά «ανησυχιών που απειλούν την Ευρώπη». Προειδοποίησε δε ότι όσο η Ευρώπη δεν συμπεριφέρεται στο Ισλάμ και τους μετανάστες με την απαιτούμενη ανεκτικότητα, τότε παραμένει ζωντανό το ενδεχόμενο νέων ολοκαυτωμάτων και διώξεων. Η ομιλία του αυτή ήταν απόλυτα προσαρμοσμένη στο ιδεολόγημα της Τουρκίας ως «προστάτιδας» δύναμης του μουσουλμανικού κόσμου.

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά μονοπώλια προχωρούν σε όλο και περισσότερες επενδύσεις στο βόρειο Ιράκ, και εξελίσσονται στον κυρίαρχο ξένο επενδυτή της περιοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τις 2.296 επιχειρήσεις το 47,87% είναι τουρκικών συμφερόντων, ενώ στην περιοχή δουλεύουν περισσότεροι από 50.000 Τούρκοι εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ